135 okulun TÜGVA'ya tahsis edildiği ortaya çıktı

135 okulun TÜGVA'ya tahsis edildiği ortaya çıktı

Antep'te 135 okulun, "yaz eğitimleri" adı altında iktidara yakın TÜGVA'ya tahsis edildiği ve masrafların MEB tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

İktidara yakınlığı ile bilinen ve yönetiminde AKP'li isimlerle birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da olduğu TÜGVA'ya, yaz döneminde yapılacak "eğitimler" için Antep'te 135 okulun tahsis edildiği ortaya çıktı. 

Yönetmelik değişiklikleri ve birbiri ardına imzalanan protokollerle öğrencilere ulaşmasına olanak sağlanan TÜGVA'ya tahsis edilen okulların 120'sinin Şahinbey ile Şehitkamil ilçelerinde olduğu bildirildi. 9'unun Nizip ilçesindeki okullardan, 6'sının ise Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçelerindeki okullardan oluştuğu kaydedildi.

19 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ KATILDI

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre TÜGVA'nın kursları için Halk Eğitim Merkezleri'nden 458 usta öğretici görevlendirildi ve toplam 19 bin 388 öğrenci katıldı. TÜGVA'nın okulları kullanarak düzenlediği yaz etkinlikleri, vakıf ile MEB arasında imzalanan "Kültürel, Sportif Faaliyetler ile Bilim ve Sanat Faaliyetlerinin Yapılmasına İlişkin İşbirliği" protokolüne dayandırıldı.

TÜGVA'nın etkinliği için açılan okullara ait, elektrik, su ve yemek gibi giderlerin de MEB tarafından ödendiği belirtildi.

OKUL TAHSİSLERİ

Daha önce valilik onayı ile İstanbul'un farklı ilçelerinde toplam 238 okulun, TÜGVA'ya tahsis edildiği belirlenmişti. TÜGVA, bu tahsisle devlet okullarında yaz boyunca dini eğitimler düzenleyebilmişti.

Öte yandan geçen yıl da Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de TÜGVA'nın "yaz okulu" talebine olumlu yanıt vermişti. MEB'e bağlı 10 okul, yaz aylarında TÜGVA'ya tahsis edilmişti.

DAHA FAZLA