Zorla beslemeyi reddeden hemşire kovuldu

Guantanamo Kampı’nda açlık grevi yapan tutsakları zorla beslemeyi reddeden bir hemşire görevinden alındı.

(İleri - Sağlık)

Miami Herald’ın haberine göre, Guantanamo Kampı’nda açlık grevi yapan tutsakları zorla beslemeyi reddeden bir donanma hemşiresi görevinden alındı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donanması olayı doğruladı.

Guantanamo’da tutsak olan Abu Wael Dhiab, 40 yaşlarında ve Latin bir erkek olarak tarif ettiği bu hemşirenin açlık grevindeki tutsakları önce zorla tüp ile beslediğini, ancak zaman içinde bu duruma karşı tavır aldığını bildirdi. Hemşirenin ismi ise açıklanmıyor.

Guantanamo Kampı’da, sayıları Cuma günü itibariyle 149 olan açlık grevindeki tutsakları tedavi etmek üzere, ABD donanma güçlerine bağlı yaklaşık 140 adet sağlık görevlisi bulunuyor. Bu sağlık görevlilerinin çoğu altı aylık geçici görevlerle Kampa gönderiliyor. Kamp’taki işkence ve kötü muamelelere sağlık görevlilerinin alet edilmesi çokça gündeme gelirken, ABD ordusunun ve CIA’in sağlık görevlilerini işkencelerde kullanmaları pek çok sağlık ve insan hakları örgütü tarafından kınanmıştı. İsimleri işkence ve kötü muamelelere karışan donanma sağlıkçılarının Kamp’ta geçici sürelerle görev yapmaları ise işkence ve kötü muamele davalarının seyrini zorlaştırıyor.

Açlık grevcilerini tüp ile zorla beslemeyi reddeden donanma hemşiresi ise geçici görevlendirme süresi tamamlanmadan evine gönderildi.

 

 

 

DAHA FAZLA