Zika virüsü yayılıyor: Şimdi de Avrupa'da görüldü

Güney Amerika’nın ardından ABD’ye geçen Zika virüsüne Avrupa’da da rastlandı. Danimarka’daki bir hastanın testleri pozitif çıktı.

Danimarka’da bir hastada sivrisineklerden bulaşan Zika virüsüne rastlandı. Virüsü Güney Amerika seyahatinde kaptığı öğrenilen ve gribe benzeyen belirtiler göstermesi üzerine Bulaşıcı Hastalıklar Departmanı’na başvuran hastanın, Danimarka’nın ikinci büyük kenti Aarhus’ta tedavi altına alındığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Batı yarımkürede Kanada ve Şili hariç en az 20 ülkede görülen Zika virüsünün özellikle Güney Amerika’da yayılmaya devam ettiğini duyurmuştu. Brezilya'da salgın şeklinde ilk kez Mayıs 2015’te görülen Zika virüsünü taşıyan sivrisinek türünün de Aedes'in Kanada ve Şili hariç, Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü kaydedilmişti.

​Bu arada ABD'li sağlık yetkilileri, ABD dışı seyahate giden Virginia eyaletinde oturan 1 kişide Zika virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama da sağlık ve ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi. Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasına göre Obama, Zika ve sivrisinek yoluyla bulaşan diğer virüslerin gelişimine ilişkin bilgi aldı. (Sputnik Türkiye)

DAHA FAZLA