Yurttaşlar, 23 Haziran sürecinde bağımsız bir seçim çalışması için bir araya geliyor: 'İstanbul Seninle Kazanacak'

Yurttaşlar, 23 Haziran sürecinde bağımsız bir seçim çalışması için bir araya geliyor: 'İstanbul Seninle Kazanacak'

İstanbullular bağımsız bir seçim kampanyası yürütmek için bir araya geliyor. "İstanbul Seninle Kazanacak" sloganıyla başlatılan çalışma, 23 Mayıs'ta gönüllülerin katılacağı forumla planlanacak.

İleri Haber

İstanbul’da yaşayan sosyalistler, ilericiler, demokratlar, eşitlik ve özgürlük isteyenler “İstanbul Seninle Kazanacak!” sloganı etrafında bağımsız bir seçim kampanyası örgütlemek için bir araya geliyor. 31 Mart yerel seçiminin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla iptal edilen İstanbul seçimleri 23 Haziran tarihinde yeniden yapılacak. “İstanbul Seninle Kazanacak!” kampanyası tüm İstanbulluları bu çalışmanın gönüllüsü olmaya davet ediyor.

“İstanbul Seninle Kazanacak!” seçim çalışmasının planlanması 23 Mayıs 2019 tarihinde Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde (Levent Kültür Merkezi) Saat 19.00’da düzenlenecek kampanya gönüllülerinin katılacağı forumla gerçekleştirilecek. Merkezi düzeyde ve ilçe ilçe sahada neler yapılabileceği netleştirilecek.

FORUMA ÇAĞRI

İstanbul’da 40’tan fazla noktada sahada yer alacak ve farklı toplumsal kesimler ve mücadele alanlarından gönüllülerle seçim çalışmasını zenginleştirecek “İstanbul Seninle Kazanacak!” kampanyasının forum çağrısı tüm halkı şu cümlelerle çalışmalarına gönüllü olmaya ve sandık başına davet ediyor: 

İktidarı yenilgiye uğratmanın bir yönü sandıkta; 23 Haziran’da İstanbul halkının seçimini gasp eden iktidarın belediye başkan adayı karşısında, demokrasi mücadelesinin bir gereği olarak Ekrem İmamoğlu’na oy vermek, oy çağrısı yapmak.” “Ama bu yetmez” diyerek devam eden metinde, halkın bağımsız çıkarlarını temel alan, halkın özne olduğu, herkesin katılımına, varlığına açık ve bağımsız bir çalışma ile birlikte emeğin ve halkın haklarının savunulacağı, adalet mücadelesinin büyütüleceği yolu birlikte açmaya çağrı yapılıyor.

İktidarın kaybettiği seçimi tanımadığına işaret eden “İstanbul Seninle Kazanacak!” çağrı metni “İktidarın, kaybettiği seçimi tanımadığı biat etmeyenlerin seçme-seçilme hakkı dahil temel yurttaşlık haklarının yok sayıldığı bir düzendir hükümsüz kılınması gereken.” vurgusunu yaparak İstanbul halkını bir mücadelenin parçası olmaya çağırıyor.

Bir çok aydın, yazar, sanatçı, işçi, kadın, genç, devrimci ve sosyalistin katılacağı, bu sürece taraf olmak, etkin katkı sunmak isteyen herkesin davetli olduğu bu forumda aynı zamanda İstanbul’da yürüyen diğer halk örgütlenmeleri de yer alacak. “İstanbul Seninle Kazanacak!” 23 Mayıs 2019 tarihinde Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde (Levent Kültür Merkezi) saat 19.00’da düzenleyeceği foruma “gasp edileni geri alalım, geleceğimize sahip çıkalım” diyen herkesi davet ediyor.

Gönüllü olmak ve çalışmalara katılmak için bu bağlantıya tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

KAMPANYA SÜRECİNİN TAKİP EDİLEBİLECEĞİ TWİTTER ADRESİ