YSK Temsilcisi Yakupoğlu: İki bakanlık kritik yerlere seçmen yığınağı yapıyor!

YSK Temsilcisi Yakupoğlu: İki bakanlık kritik yerlere seçmen yığınağı yapıyor!

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu YSK'nın yaptığı seçim hilelerine ilişkin konuştu.

2011'den bu yana Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) temsilcisi olarak görev yapan Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu hemen her seçimde seçim hileleri, sahte seçmen, mükerrer seçmen konularına ek olarak gündeme gelen kaydırma seçmenlere ilişkin konuştu.

'PEK ÇOK KRİTİK YERE ASKER VE POLİS YIĞINAĞI'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre CHP'nin YSK temsilcisi Yakupoğlu, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimiyle ilgili YSK'daki gelişmeleri şöyle anlattı: "Seçmen listelerinin dökümü henüz yapılmadı. Seçmen, kendi seçim çevresi dışında görevli olsa dahi oy kullanamaz. Bu sebeple 31 Aralık 2018 tarihinden önce İçişleri Bakanlığı pek çok kritik yere polis, Milli Savunma Bakanlığı da asker yığarak o yerin seçmeni yaptı. Yasal olarak elimiz bağlı. Yığma veya kaydırılan seçmenler oy kullanacak ama tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmenler (kendi seçim çevresindekiler hariç) oy kullanamayacak."

[ih2]

Yakupoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "YSK'nın bu anlaşılmaz seçme hakkını kısıtlayan ve 8/3 oy çokluğu ile alınan ayrıca hiçbir ortamda uygulanmayan propaganda kararına, özel TV kanallarının YSK tarafından denetlenme hakkının kaldırılmasına kanun eklendiğinde benim gözlemim her seçim, bir öncekinden maalesef daha olumsuz koşullarda yapılıyor. Sandık ve seçmen listesinde bir sorun yok. Sorun; sandığı dayanaksız sorgulamak, olumsuz sonuçlara ve sandığa gitmeyerek çözüm bulacağına ısrarla  inanmak. Oysa en güçlüden kurtulmak için en güçlü ikinciye oy vermek matematik bilimidir."

[ih3]