YÖK’ten ‘milli’ disiplin yönetmeliği: Üniversite öğrencilerine müdahale geliyor

YÖK’ten ‘milli’ disiplin yönetmeliği: Üniversite öğrencilerine müdahale geliyor

15 gün içerisinde “yerli ve milli” bir öğrenci disiplin yönetmeliği ilan edecek olan YÖK, üniversite öğrencilerine müdahale edecek.

OHAL döneminde binlerce akademisyeni üniversitelerden ihraç eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) şimdi de AKP’nin söylemi olan “yerli ve milli” öğrenci disiplin yönetmeliği için harekete geçti. YÖK’ün yeni yönetmelik için, TSK’nin Afrin operasyonu sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde lokum dağıtan öğrencilerle “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyen öğrencilerin karşı karşıya gelmesini bahane olarak kullanması dikkat çekti.

‘İŞGALİN, KATLİAMN LOKUMU OLMAZ’

Boğaziçi’nde TSK’nin Afrin merkeze girildiğinin açıklanmasının ardından lokum dağıtmak isteyen öğrencilerle, “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” pankartı ve savaş karşıtı sloganlar atması ile başlayan gerilimin ardından YÖK sürece müdahil olduğunu duyurdu. Üniversitedeki olayları “milli hassasiyetimizi derinden yaralayan üzücü hadise” olarak değerlendiren YÖK, aynı gün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüyle temas kurarak bilgi alındığını açıkladı. YÖK hukukçularının hazırladığı ve önümüzdeki 15 gün içinde kamuoyuna açıklanması beklenen yönetmelik kapsamında öğrencilere yönelik disiplin mevzuatının ayrıntılandırılacağı öğrenildi.

YÖK’E GÖRE SAVAŞ KARŞITLIĞI ‘TERÖR ÖRGÜTÜ SÖYLEMİ’

Cumhuriyet'in haberine göre üniversitelerdeki tepkileri “terör örgütü söylemi” olarak değerlendiren YÖK’ün “milli hassasiyet” gerekçesiyle resmi söylem dışına çıkan ifadelere yönelik yeni cezalar öngörmesi bekleniyor.

DAHA FAZLA