Yine 'seçmen kaydı' hilesi!

Yine 'seçmen kaydı' hilesi!

AKP bir süredir HDP'li seçmen kayıtlarını dondurmak ve silmek gibi seçim hilelerine başvuruyor.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde 204 seçmenin kaydı silindi.

204 SEÇMEN SİLİNDİ, YERLERİNE 122 YENİ SEÇMEN EKLENDİ

Evrensel'den Metin Yoksu'nun haberine göre silinen oyların yanı sıra 122 seçmen kaydının yapıldığı ortaya çıktı. Silinen ve eklenen seçmen kayıtları 17 Ocak tarihinde fark edildi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) buna karşı ilçe ve il seçim kurullarına yaptığı itirazlar reddedildi. HDP, bunu üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etti.

İl ve ilçe seçim kurullarının itirazları reddetmesine ilişkin konuşan HDP Hasankeyf İlçe Eş Başkanı Salih Çakar, ilçede silinen seçmen kayıtlarının özellikle kendi seçmenleri olduğunu belirterek, "Hasankeyf'te 204 seçmen kaydı silindi. Bu seçmenlerin birçoğu da Hasankeyf'in en köklü aileleridir. Oysaki eklenen 122 seçmen ise Hasankeyf'e çeşitli vaatler ile birlikte getirilen ve burası ile herhangi bir irtibatı bulunmayan kişilerdir" dedi.

Yaptıkları tüm itirazların reddedildiğini anlatan Kaçar, "İlçe seçim kuruluna yaptığımız iki itiraz reddedildi. Ardından İl Seçim Kurulu'na da itirazda bulunduk. Burası da aynı şekilde itirazlarımızı kabul etmedi. Şimdi konuyu genel merkezimiz Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı" diye konuştu.

AKP 31 Mart yerel seçimleri için seçmen kayıtlaırnı dondurmanın yanı sıra, Kürt illerine 'tek günlük görev' ile oy kullanabilecek olan polis ve asker gönderiyor.

[ih2]