Yeğenine tecavüz eden imamdan pişkin savunma

Yeğenine tecavüz eden imamdan pişkin savunma

Ablasının kızına tecavüz eden imam kendisini mahkemede skandal ifadelerle savundu.

Erzurum’da ablasının kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan 42 yaşındaki imama indirim uygulanmadan 23 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Savcılığa giden 24 yaşındaki kadın, 42 yaşındaki öz dayısı Abdulkadir İ.’nin kendisine 2016’da köydeki anneannesinin evinde tecavüz ettiğini, kürtaj olamayınca tecavüz sonucu doğurduğu bebeği yurda verdiğini, korktuğu için durumu kimseye anlatamadığını söyledi.

TEHDİT ETTİ

Abdulkadir İ., yeğenine Anlatırsan seni öldürürüm, yaşatmam. Zaten kimse sana inanmaz, ben imam olduğum için herkes bana inanacaktır da dedi.

Bunun üzerine Muş’un Malazgirt ilçesinde görevli imam, Elazığ’a kaçarken yakalanarak 11 Ağustos 2017’de tutuklandı. 

BEBEĞİN BABASI ÇIKTI

Yuvaya verilen erkek bebek ile Abdulkadir İ.'nin DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığın'da incelendi. Yapılan incelemede bebeğin yüzde 99.99 Abdulkadir İ.'nin oğlu olduğu rapor edildi.

SKANDAL SAVUNMA: O DA BENİM KADAR SUÇLU

Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında sanık tutuklu bulunduğu Elazığ'daki cezaevinden ses ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Abdulkadir İ. boyunun 1.65, kilosunun da 70-76 arasında olduğunu belirterek, yeğeninin de boyu ve kilosunun kendisine yakın olduğunu anlattı.

Tutuklu sanık, kadına tecavüz etmesinin mümkün olmadığını öne sürdü. Mahkemede Ben ne kadar suçluysam, o da beni tahrik ettiği için en az benim kadar suçlu. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum” diyerek pişkince kendini savundu.

Sanık daha önce “Uyurken kendisi odama girmiş. Ben farkında olmadan pantolonumu sıyırarak rızam dışında cinsel ilişkiye girmiş” iddiasında bulunmuştu.

İNDİRİM YOK, ARTTIRIM VAR

Mahkeme, sanığa ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza, yeğene karşı işlendiği için yarı yarıya artırılarak 22 yıl 6 aya çıkarıldı. Ayrıca şikayet sonrası istifa eden imama ‘zincirleme şekilde tehdit’ suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sanığın ‘olay sonrasında ve yargılamada pişman olmaması’ ve‘eylemini inkar etmesi’ nedeniyle iyi hal indirimi uygulanmadı.Hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi.

DAHA FAZLA