Yavru kediye tecavüz ederek öldüren şahıs tutuklandı

Yavru kediye tecavüz ederek öldüren şahıs tutuklandı

Ayakları kesilen köpek vahşetinin üzerinden çok geçmeden yeni bir hayvana tecavüz vahşeti yaşandı.

İstanbul Eyüpsultan'da 3 aylık kediye tecavüz eden 55 yaşındaki B.Ç. isimli şahıs tutuklandı. Tecavüze uğrayan yavru kedi ise tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Sakarya Mahallesi’nde oturan Rafet Altınkaynak bir süre önce sokaktan bir kedi sahiplendi. Bir müddet sonra kedinin dört yavrusu oldu. Altınkaynak, dün öğle saatlerinde evinden spor yapmak için dışarıya çıktı. Geri döndüğünde yavrulardan birinin kayıp olduğunu fark etti. Ağabeyine kediyi görüp, görmediğini soran Altınkaynak, kedinin peşine düştü. 

B.Ç.’den şüphelenen Rafet Altınkaynak, bu kişinin evine gitti. Evde 55 yaşındaki B.Ç. ve kediyi bulan Altınkaynak, durumu polise haber verdi. B.Ç., polis tarafından gözaltına alınarak, polis merkezine götürülürken, yaralı hayvan da veteriner tarafından tedavi altına alındı.

Rafet Altınkaynak’ın şikayetçi olduğu B.Ç. bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Müracaat savcılığınca ifadesi alınan şüpheli B.Ç. “Mala zarar verme” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli B.Ç. sorgusu yapılmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. İstanbul 12’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgusu yapılan şüpheli B.Ç. “Haksız yere sahipli hayvanı öldürme”, “İşe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme (hayvana tecavüz)” suçundan tutuklandı.

Yavru kediyse kurtarılamadı.

‘İLK TUTUKLAMA KARARI’

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına konuya dair bir açıklama yapan avukat Özen Erdoğan, “Şüpheli Hayvana tecavüz, haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme(hayvana tecavüz) suçlarından somut olgu ve kuvvetli suç şüphesi olduğundan ve delilleri karartma ihtimali bulunduğundan, suçun toplumda oluşturduğu infial de göz önüne alındığından adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı” gerekçesiyle tutuklanmıştır. Bu tutuklama kararı Türkiye de bu suçtan verilmiş ilk tutuklama kararıdır. Daha evvel sadece bir şüpheli hakkında ev hapsi kararı verilmişti” dedi. (DHA)
 

DAHA FAZLA