"Yassıada fotoğrafını görmedim ama sahtedir"

Sit alanı olan Yassıada'nın imara açıldıktan sonra tüm ağaçların kesildiğine dair fotoğrafların basına yansımasının ardından Bakan Eroğlu, "Fotoğrafı görmedim ama sahtedir, orada ağaç yok" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada'nın imara açılmasından sonra basına yansıyan fotoğrafı görmediğini ancak sahte olduğunu öne sürdü. Eroğlu, Yassıada'da ağaç kesimini haber yapan basın mensuplarını Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği ağaçların haberini yapmamakla eleştirdi.

CİHAN'ın haberine göre, açılışlar için Denizli'ye geçen Bakan Eroğlu, valilik ziyareti sonrası yaptığı basın toplantısında bir gazetecinin, basına yansıyan fotoğrafta Yassıada'nın maden sahası gibi ağaçların kesildiğinin görüldüğünü, bu fotoğrafın doğru olup olmadığı şeklindeki sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Ben görmedim şu anda ama sahtedir. Orada maden sahası filan yok kardeşim. Ben Yassıada'yı bilmez miyim? İstanbul'da yaşadım. İSKİ Genel Müdürlüğü yaptım. Orada orman filan yok. Ağaç yok kardeşim. Benim bildiğim kadarıyla. Ben projeyle ilgili bir şey demiyorum. İncelemedim. Ama ben ağaçla ilgili kısmını söylüyorum. Yassıada'da da bizim orman alanımız yok. Çıplak bir kaya."

İlgili haber:

YASSIADA'DA İNŞAAT TERÖRÜ

DAHA FAZLA