Yargıtay, Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezasını onadı!

Yargıtay, Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezasını onadı!

Üç yıl boyunca uğradığı tecavüzün ardından saldırgan Nurettin’i Gider’i öldürmek zorunda kalan Nevin Yıldırım hakkında Yargıtay, müebbet hapis cezası onadı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararını onadı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve müebbet hapis cezası verilen Yıldırım'ın dosyası temyiz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi. Geçen hafta temyiz incelemesini duruşmalı yapan Dairenin kararı açıklandı.

DAVA SÜRECİ

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde üç yıl boyunca uğradığı tecavüzün ardından saldırgan Nurettin’i Gider’i öldürmek zorunda kalan Nevin Yıldırım hakkında Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen ömür boyu hapis cezasını, savcı az; Yıldırım’ın avukatları da çok bularak Yargıtay’a itiraz etmişti

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine tecavüz eden 35 yaşındaki Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kalmıştı.

Nevin Yıldırım’ın ilk duruşması, 4 Kasım 2013’te görüldü.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Yıldırım hakkında hazırlanan iddianamede “tasarlayarak canavarca hisle kastan insan öldürme” iddiası yer aldı, “ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası” istendi. Davanın 13. Celsesinde, 12 Ocak 2015 günü, savcı Osman Çabuk, ilk iddianamedeki “canavarca hisle” ibaresini çıkartarak, “tasarlayarak kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi.

Bu mütalaa  “...köy halkı tarafından da Nurettin’le ilişkisinin konuşulması, Nurettin’in de istemesine rağmen Nevin’i yanında götürememesi üzerine, zor durumda kalan sanık Nevin’in, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak gayesi ile 2010 yılından beri rızası ile ilişki yaşadığı ve kendisinden hamile kaldığı Nurettin’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati” üzerine kuruldu.

Nevin’in “hiçbir şeyi gönüllü yaşamadım” ifadesi dikkate alınmadı, medya tarafından da tecavüz yok sayılarak ortada bir “gönül ilişkisi varmış” gibi yansıtıldı.

5 Mart 2015 tarihli son duruşma sonucunda, mahkeme Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verdi.

Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması Yargıtay’da görüldü. 25 avukatın yer aldığı duruşmada Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını bozmuştu.

DAHA FAZLA