Yandaşlar katliamı değil, Erdoğan’ın başkanlığını manşet yaptı

Yandaşlar katliamı değil, Erdoğan’ın başkanlığını manşet yaptı

Çorlu’da 24 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı tren faciası ülkeyi yasa boğarken, yandaşlar bugün manşetlerinde Erdoğan’ın ‘başkanlığını’ kutladı. Tren kazasında hayatını kaybeden yurttaşların haberi, Erdoğan manşetlerinin altında ezildi.

İleri Haber

Türkiye, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ihmaller ve rant sonucu göz göre göre gelen tren katliamında hayatını kaybeden ve yaralarını sarmaya çalışan yurttaşlarına ağlarken, iktidar ve yandaşları zafer kutlaması sarhoşluğunda.



AKP'li Recep Akdağ'dan bu sabah açıklanan son verilere göre 24 kişinin hayatını kaybettiği, 318 kişinin de yaralandığı katliamın haberi, havuz medyasında bugün TBMM’de yemin edecek olan Erdoğan’ın gölgesinde kaldı.

İnfiale yol açan ve ülkeyi yasa boğan katliamda ölü sayısının artmasından endişe edilirken, yandaş gazeteler faciayı sür manşetinde yer verme zahmetine girmeyip küçücük bir yer vermeyi lütfederken, manşetlerde büyük büyük puntolarla Erdoğan’ın bugün yeni kabineyi ilan etmesiyle başlayacak olan başkanlık sistemini selamladı. 

Yüzlerce yaralının tedavisi sürerken, yandaşlar manşetlerinde katliama ilişkin ihmalleri ve sorumluları değil, hiçbir 'vukuatla' gölgelenmesini istemedikleri Erdoğan’ın yemin törenini gördü.

UTANÇ VERİCİ: KÜÇÜK YER VERİLEN HABERDE SORUMLULAR GİZLENDİ

Facia, bir 'doğal afet'miş gibi yansıtıldı, vagonlar sanki kendi kendine raydan çıkmış gibi aktarıldı, 'tren yolunda dehşet' şeklinde Hollywood filmi niteliğinde başlıklar atıldı, katliamda yetkililerin sorumluluklarından bahsedilmedi, gerçekler gizlendi.  

İşte basının yüz karası niteliğindeki o manşetler: