Türkiye'nin yolları Afrika ülkelerinin kalitesinde çıktı

Türkiye'nin yolları Afrika ülkelerinin kalitesinde çıktı

Dünya Ekonomik Forumu'nun hazırladığı rapora göre Türkiye, 137 ülke arasında, dünyada en kaliteli otoyollara sahip 30. ülke oldu.

AKP’nin her fırsatta övündüğü Türkiye’nin yollarının kalitesinin Afrika ülkeleri Namibya ve Ruanda ile aynı puana sahip olduğu ortaya çıktı.

Türkiye, Umman, Hırvatistan, Şili, Ekvator, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi ülkelerin de gerisinde yer alıyor.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker, Dünya Ekonomik Forumu’nun (World Economic Forum) otoyol kalitesi hakkında hazırladığı bir raporu köşesine taşıdı. 

Ülker’in yazısında aktardığına göre, rapor, 137 ülkeyi kapsıyor. Otoyol kalitesini ölçen raporda dünyanın en kaliteli kara taşıma ağı, enerji ve finansın Ortadoğu’daki üslerinden Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait. 6.4 puan alan Birleşik Arap Emirlikleri’ni Singapur ve İsviçre takip ediyor. İkinci Singapur ve üçüncü İsviçre’nin puanı 6.3. Dördüncü sıradaki Hong Kong 6.2 puana sahipken, Hollanda 6.1 puanla 5’inci sırada kendine yer buldu. 

Yazıdan ilgili bölüm şöyle:

“Dünyanın en büyük 3 ekonomisinden biri olan Japonya, otoyol kalitesinde 6.1 ile Hollanda ile yarışıyor. 6 puan alan Fransa 7, Portekiz 8, Avusturya ise 9’uncu sırada yer alıyor. 10’uncu Amerika Birleşik Devletleri’nin puanı ise 5.7. Hem siyasilerin hem de halkın dilinden düşürmediği yollar konusunda ise Türkiye Umman, Hırvatistan, Şili, Ekvator, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi ülkelerin gerisinde yer alıyor. Türkiye, 137 ülke arasında 30’uncu sırada. Puanı ise 5.0. Ancak asıl dikkat çekici taraf aynı puanı paylaştığı ülkeler… Türkiye, Afrika ülkeleri Namibya ve Ruanda ile aynı puana sahip."

DAHA FAZLA