Türkiye  İşçi Partisi'nden açıklama: İZENERJİ işçileri kazanacak!

Türkiye İşçi Partisi'nden açıklama: İZENERJİ işçileri kazanacak!

İzmir Belediye Başkanlığı Binası girişinde eylem yapmak isteyen Genel-İş Sendikası'na bağlı işçilere polis saldırısıyla ilgili Türkiye İşçi Partisi'nden dayanışma açıklaması yapıldı.

İleri Haber - İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçiler Sendikası Konfederasyonu'na bağlı Genel-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde İZENERJİ sendika yetkisine yaptığı itirazı geri çekmeyince işçiler eylem başlattı.

İzmir'de, Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler, İzmir Belediye Başkanlığı Binası girişinde eylem yapmak isteyince polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve copla saldırdığı eylemde 9 işçi gözaltına alındı.

'İŞÇİ DÜŞMANLIĞINDA YARIŞA GİRDİLER'

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasındaki işçilere müdahaleyle ilgili açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi, "Bu saldırılar emeği ile geçinen tüm İzmirlilere yapılmıştır. İzmir’i sermayeye peşkeş çekmekte AKP’li belediyelerle yarışan Kocaoğlu ve bürokratları şimdi de işçi düşmanlığında yarışa girmiştir” dedi.

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü'nün yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

 

İZENERJİ İŞÇİLERİ KAZANACAK!

15 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesinde yetki sahibi olan Genel-İş sendikası belediyenin yetki itirazının geri çekilmesi amacıyla bugün belediye binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. İşçilerin bu haklı talebine karşı polisin yanıtı saldırı ve gözaltı oldu. Polisin sert saldırısında biber gazından fenalaşanlar olmuş ve toplamda 9 işçi gözaltına alınmıştır.

CHP’li belediye son zamanlarda attığı bütün adımlarda AKP/Saray rejiminin işçi düşmanı politikalarıyla adeta yarışmaktadır. Belediye İZBAN işçilerinin haklı taleplerini kabul etmek yerine AKP’yi aratmayan kirli yalanlara başvurmuştur. Şimdi de KHK ile geçiş yapan işçileri yetki kapsamı dışına çıkararak binlerce işçiyi sendikasız, güvencesiz hale getirmeye çalışmaktadır.

Bu saldırılar emeği ile geçinen tüm İzmirlilere yapılmıştır. İzmir’i sermayeye peşkeş çekmekte AKP’li belediyelerle yarışan Kocaoğlu ve bürokratları şimdi de işçi düşmanlığında yarışa girmiştir. İzmirlilere sadece oy deposu gözüyle bakanlar, her türlü hak arayışını tezgah olarak gösterenler, AKP ile iş tutanlar tezgahın alasını planlamaktadırlar. Bu tezgah direnen işçiler tarafından bozulacaktır.

Zafer Direnen Emekçinin Olacak!

TİP İzmir İl Örgütü