Trump'tan Venezuela'ya askeri müdahale tehdidi!

Trump'tan Venezuela'ya askeri müdahale tehdidi!

ABD Başkanı Trump, "Venezuela için askeri seçenek de dahil olmak üzere birçok seçeneğimiz var" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Ulusal Kurucu Meclis seçiminin gerçekleştirilmemesi gerektiğini belirterek tehdit ettiği Venezuela'yı bu sefer de askeri müdahaleyle tehdit etti. 

AFP'nin aktardığı habere göre, Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve BM Büyükelçisi Nikki Haley ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Venezuela'daki durumu "tehlikeli" olarak niteledi. 

Askeri müdahale tehdidi savuran Trump, "Venezuela için askeri seçenek de dahil olmak üzere bir seçeneğimiz var" ifadelerini kullandı. 

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞTİ

Trump, Ulusal Kurucu Meclis seçimi öncesinden Venezuela'ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Maduro rejimi 30 Temmuz'da Kurucu Meclis'i uygulamaya koyarsa, Birleşik Devletler, güçlü ve hızlı ekonomik önlemler alacak” ifadelerini kullanmıştı. 

CIA DİREKTÖRÜNDEN SAĞCILARLA İŞBİRLİĞİ İTİRAFI

CIA direktörü Mike Pompeo ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Venezuela'da hükümeti değiştirmek için çalıştıklarını itiraf etmişti. Pompeo, ülkedeli sağcı grupların yanı sıra Kolombiya ve Meksika ile işbirliği yaptıklarını açıklamıştı.