Trump'tan KDHC mesajı: Sözünü tutacağına inanıyorum

Trump'tan KDHC mesajı: Sözünü tutacağına inanıyorum

Trump son füze denemelerine rağmen KDHC lideri Kim Jong-un'un 'kendisine verdiği sözü tutacağına inandığını' söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, son füze denemelerine rağmen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un'un 'kendisine verdiği sözü tutacağına inandığını' söyledi.

Dört günlük Japonya ziyareti kapsamında Tokyo'da bulunan ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile gerçekleştireceği golf müsabakası öncesinde sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

KDHC'nin gerçekleştirdiği son kısa menzilli füze denemelerine atıfta bulunan Trump, "Kuzey Kore, halkımın bir kısmını ve diğerlerini rahatsız eden küçük silahlar ateşledi, ama beni rahatsız etmedi. Başkan Kim'in bana verdiği sözü tutacağına inanıyorum ve Joe Biden'a 'düşük IQ'lu' ve daha kötüsünü dediğinde gülümsedim. Belki bu bana bir mesajdır?" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün yaptığı açıklamada, KDHC'nin kısa menzilli füze denemelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal ettiğine dair hiçbir şüphe olmadığını söylemişti. 

Sputnik'in haberine göre pazartesi günü Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ikili politik gündeme dair görüşme gerçekleştirmesi beklenen Trump ve Abe’nin masasındaki en önemli konunun KDHC olması bekleniyor.