TİP MK üyesi Metin Çulhaoğlu: Mücadele ortak bir cephede ilerletilmeli

TİP MK üyesi Metin Çulhaoğlu: Mücadele ortak bir cephede ilerletilmeli

Türkiye İşçi Partisi Merkez Komite üyesi Metin Çulhaoğlu, Mersin'de "Türkiye Sosyalist Hareketi yönünü arıyor" adlı söyleşinin konuğu oldu.

Türkiye İşçi Partisi merkez komite üyesi Metin Çulhaoğlu, Mersin'de "Türkiye Sosyalist Hareketi yönünü arıyor" başlıklı söyleşinin konuğu oldu.

Geçmişten bugüne Türkiye Sosyalist Hareketi'nin gelişim süreciyle başlayan söyleşi, yaşanan 31 Mart seçimlerinin ardından sosyalistlerin nasıl bir konum alması gerektiği tartışmasıyla devam etti.

'MÜCADELE ORTAK BİR CEPHEDE İLERLETİLMELİ'

Çulhaoğlu, Türkiye'de mücadelenin ortak bir cephede ilerletilmesi gerekiğini vurgulayarak " Önümüzdeki süreçte örgütlerin tek bir parti çatısı altında hareket etmeseler bile, ortak bir cephede bir araya gelmenin daha sürekli, kalıcı ve uzun soluklu olabileceğini ve bunun gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'TÜRKİYE'NİN DEVRİM SÜRECİ TEK BİR ÖRGÜTÜN ÖNE ÇIKTIĞI BİR SÜREÇ OLMAYACAKTIR'

Metin Çulhaoğlu, "Ben Türkiye'de sosyalist devrimin tek özneli olacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin devrim süreci bir örgütün öne çıktığı ve geri kalanın marjinalleştiği bir süreç olmayacaktır. Bunun Ekim devriminden örneklerini gördük. Türkiye'de sürecin böyle ilerleme ihtimalinin çok güçlü olduğunu kabul etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.