TİP Kurucu Meclisi Ekinci ve Erik’i ziyaret etti

TİP Kurucu Meclisi Ekinci ve Erik’i ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi üyeleri, 1961 yılında kurulmuş olan Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekillerini Tarık Ziya Ekinci ve Şaban Erik’i ziyaret etti.

İleri Haber

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu için çağrı yapılan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Kurucu Meclisi’nden TKP Genel Başkanı Erkan Baş ve dönemin TİP GYK üyesi Savaş Al, 1961 yılındaki TİP’in kurucuları arasında yer alan Malatya Milletvekili Şaban Erik ve Diyarbakır milletvekili Tarık Ziya Ekinci’yi evlerinde ziyaret etti.

Şaban Erik ve Tarık Ziya Ekinci’nin TİP kuruluş çağrısı ve yeniden kuruluş için sürdürülen çalışmalara dair bilgilendirildiği görüşmelerde, Türkiye’nin içinden geçtiği sürece, ülkenin gündemine oturan baskın seçime ve sosyalistlerin bu tarihsel kesitteki sorumluluklarına dair karşılıklı görüşler de paylaşıldı. 

Özellikle 1960’lı yıllarda sosyalizmin Türkiye’de gerçek bir güç olarak ortaya çıkmasını sağlayan TİP deneyiminin değerlendirildiği sohbetlerde, bugün geçmişi aynen tekrar etmenin mümkün olmadığı ancak sosyalist hareketin geride kalan uzun mücadele döneminde biriktirdiği önemli deneyimden mutlaka faydalanılması gerektiği görüşleri öne çıkarken 1960 yıllardaki yükseliş sırasında sorumluluk üstlenmiş olan Savaş Al, Ekinci ve Erik bu deneyimin yaşayan temsilcileri olarak bu birikimi bugünün ve yarının mücadelesine katmanın da bir sorumluluk olduğunu vurguladılar. 

'GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK'

Ziyaretlere ilişkin konuşan Savaş Al, "TİP’in kuruluşu ile ilgili yapılan çağrı ve atılmaya başlanan adımlar ile ilgili, 1960’lı yıllarda birlikte olduğumuz tüm arkadaşlarımıza ulaşmak ve bilgilendirmek, katkılarını almak görevlerimiz arasındaydı” dedi. Al, ziyaretleri bu kapsamda daha önceden planlamış olmakla birlikte çeşitli nedenlerle ancak bugün gerçekleştirebildiklerini ifade ederken, mümkün olduğunca, bu mücadeleye geçmişte katkı koymuş herkesin katkılarını alan bir kuruluşun gerçekleşmesi için temaslarını sürdüreceklerini ifade etti.