TİP: Hüseyin'e sözümüz, devrim olacak!

TİP: Hüseyin'e sözümüz, devrim olacak!

Türkiye İşçi Partisi, katledilişinin 20.yılında SİP üyesi Hüseyin Duman'ı andı. Anmaya, Duman'ın yoldaşları ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); 17 Nisan 1999 yılında Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan saldırıda katledilen Hüseyin Duman için anma gerçekleştirdi.

Katledilişinin 20.yılında, İstanbul Yenibosna'daki Çobançeşme Mezarlığı'nda yapılan anmaya Duman'ın ailesi, yoldaşları ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldı.

Anmada, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Duman'ın vurulduğu gün kendisiyle yan yana olan yoldaşı Engin Arslan ve üniversiteli yoldaşları konuşma yaptı.

İlk sözü alan yoldaşları, "Tekstil işçisi, devrim işçisi yoldaşımız Hüseyin Duman'ı katledilişinin 20. yılında özlemle anıyoruz. Burada bir kez daha haykırıyoruz: Hüseyin'e sözümüz, devrim olacak!" dedi.

'HÜSEYİN DUMAN KAVGANIN EN ÖN SAFINDAYDI'

Daha sonra söz alan Baş ise, "Hüseyin'in bugün maalesef bize ihtiyacı yok ama bizim Hüseyin gibi zorluklara göğüs germekten kaçınmayan, faşistlere karşı en önde duran, devrimci, işçi yoldaşlarımıza ihtiyacımız var" dedi. Baş, şöyle konuştu:

"Hüseyin Duman, arkasında milyonların olduğu bir dönemde değil karanlığa karşı sosyalizmin yeniden ayağa kalkma iradesi gösterdiği bir dönemde kavganın en ön safındaydı. Hüseyin Duman, bizim sınıf düşmanımıza karşı kinimizin bir nişanesidir. Türkiye İşçi Partisi olarak 17 Nisan 2020'de Hüseyin gibi yüzlerce yeni işçiyi sosyalizm mücadelesinin bir neferi yapacağımıza, onun devrim ve sosyalizm inancını daha fazla işçiye taşıyacağımıza söz veriyoruz."