TİP: Bütçe görüşmelerinde işçinin söz hakkı yok

TİP: Bütçe görüşmelerinde işçinin söz hakkı yok

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te bütçe görüşmeleri başlarken söz alarak partiler arasında yaratılan eşitsizliğe ve işçilerin sözüne Meclis'te yer verilmediğine dikkat çekti.

Bütçe görüşmelerinin başlamasının hemen ardından söz alarak TBMM’de bulunan parti sayısının arttığını ve bağımsız milletvekillerinin de bulunduğunu söyleyen Erkan Baş, konuşma sürelerinin ise bu tabloyu yansıtmadığını söyledi.

Genel Kurul görüşmeleri esnasında grubu olmayan partilere söz hakkı verilmediğini belirten Baş, şahıslar adına olan sözlerin grubu olmayan partilere ve bağımsız milletvekillerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Baş, TBMM’nin bu dönem özgün bir yan taşıdığını, grubu olmayan çok sayıda parti ve bağımsız milletvekilinin de temsil ettikleri kitlelerin, düşüncelerini ve görüşlerini Meclis’te ifade etmesi gerektiğini vurguladı.

‘YÜZDE DOKSANIN GÖRÜŞLERİ YOK’

“Türkiye'de toplumun yüzde 90'ını oluşturan ücretli çalışanların, işçilerin, memurların, kayıt dışı çalışanların, işsizlerin, emeklilerin, emeklilikte yaşa takılanların da bütçeye ilişkin görüşlerini partimiz adına ifade etmek istiyoruz.” diyen Erkan Baş, işçiler adına partimize söz hakkı verilmeli dedi.