TGS’den Cumhuriyet davası kararına tepki

TGS’den Cumhuriyet davası kararına tepki

TGS, Cumhuriyet davasında verilen cezalarla ilgili açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Cumhuriyet davasında verilen cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmede yargılamanın en başından itibaren hukuksuzluklarla dolu olduğunun belirtti.

“Savcının iddiaları duruşmalarda bir bir çürütüldü. Dava süreci burada yargılama konusu yapılan şeyin gazetecilik olduğunu açıkça gösterdi. Ve bir yılı aşkın zamandır hukukla açıklayamadığımız davada yine hukukla açıklanamayacak kararlar çıktı” diyen Durmuş, gazeteciliğe ceza yağdığını dile getirdi. Durmuş, “Mahkeme heyetinin verdiği bu karar Türkiye'de gazetecilik yapmanın suç kabul edildiğinin belgesi niteliğinde” dedi

‘BU HUKUKUN YOK EDİLMESİDİR’

“Bir gazetenin yayın politikası iktidar tarafından beğenilmiyor diye yöneticilerine ceza verilmesi sadece basın özgürlüğünün yok edildiğinin değil hukukun da yok edildiğinin kanıtıdır” diyen Durmuş, şöyle devam etti: “Bu davanın karar duruşmasının tek sevindirici haberi 542 gün özgürlüğünden mahrum bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın tahliye kararıdır.”

BASINA ÇAĞRI

“Cumhuriyet davasında verilen cezalar basın özgürlüğü mücadelesinin daha da büyütülmesi gerektiğini gösteriyor. Bütün gazeteci meslektaşlarımıza çağrımızdır” diyen Durmuş şunları söyledi: “İktidar bir yandan gazetecileri gözaltı, tutuklama ve cezalarla baskı altına almaya çalışmakta, öte yandan medyada satın almalar-el koymalar-kapatmalarla gerçeğin önünü kesmeye çalışmaktadır. Bu hepimizin gördüğü gerçektir. Ama bir başka gerçek var ki gazetecilik engellenemez. Dayanışma ve mücadele ile bu kötü günler geçecektir. Bu hukuksuzluğu yeneceğiz, karanlığı yırtacağız.”

DAHA FAZLA