Temelli: Seçimden önce Kürt kardeşlerim, sonra Kurt işareti

Temelli: Seçimden önce Kürt kardeşlerim, sonra Kurt işareti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman'ın Kozluk ilçesindeki halk buluşmasında konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman'ın Kozluk ilçesindeki halk buluşmasında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iktidarın toplumu kimlikler üzerinden böldüğünü belirterek, “Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra Kurt işareti yapıyorlar. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır” dedi. 

'LEYLA GÜVEN 132 GÜNDÜR DİRENİYOR'

Halk buluşmasında konuşan Temelli, AKP iktidarını eleştirerek, "Bu ülkede bu zihniyet ne hukuk bıraktı, ne adalet bıraktı. Bu ülkeye adaletsizlik dayattılar. Leyla Güven hukuksuzluk ve adaletsizlik son bulsun diye 132 gündür direniyor. Binlerce tutsak cezaevlerinde açlık grevinde. Herkes adalet ve hukuk için mücadeleyi yükseltiyor. Bu ülkede tecrit varsa hukuk gelmez, adalet gelmez ülkeye. Aksine, hukuk, adalet, mahkeme salonlarını, sokağı terk eder" dedi. 

'KARDEŞ MARDEŞ YOK, HERKES EŞİT'

MA'nın haberine göre Temelli, Erdoğan'ın yalanlarıyla halkı kandırmak istediğini ifade ederek, "Önceki seçimlerde de bunu yapmışlardı. Bu ülkede dinin ayrı bir yeri var. Aynı şeye başvuruyorlar. Bizlere dinsiz, ateist diyor. Bu halkı,  bu toplumu tanımadığı belli. Dün Kürtlere dinsiz dedi, bugün çıkmış kardeşim diyor. Hayde oradan. Toplumu kimlikler üzerinden bölüyor, anketler oyun düşük çıktığında da 'kardeşim' diyor. Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra Kurt işareti yapıyorlar. Bu kurt işaretini yaparsanız, Osmaniye'den öteye geçemezsiniz dedik. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır. Buradayız, Demokratik Cumhuriyet mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Ne diz çökeceğiz, ne de boyun eğeceğiz" dedi.