Tek genel yayın yönetmeni dönemi resmen başladı: 'Başkanı'ı selamladılar!

Tek genel yayın yönetmeni dönemi resmen başladı: 'Başkanı'ı selamladılar!

Yandaş gazeteler bugünkü manşetlerinde tek genel yayın yönetmeninden çıkmış gibi tam bir itaat içerisinde Erdoğan’ı ‘başkan’ ifadeleriyle selamladı.

İleri Haber

Kimi “Yeni Türkiye’nin ilk başkanı” dedi, kimi “Hakimiyet artık milletindir”. Kimi Osmanlıcı hülyalarına çağrı yaparcasına “Yeniden yükseliş dönemi” başlığını atarken, kimi de patron ve bürokrasiden seçilen ve bir şirketi andıran yeni kabineyle "Haydi bismillah” deyip kolları sıvadı.

YSK’nın Erdoğan’ın mazbatasındaki “13. Cumhurbaşkanı” ifadesinin kaldırılmasının ardından yandaş manşetlerde de “Yeni dönemin birinci başkanı” vurgusunun yapılması dikkat çekti.

Tek adamcı Erdoğan rejiminin resmen başlamasıyla tek genel yayın yönetmeninin elinden çıkmışçasına benzer ve uyum içinde olan yandaş basın, Saray’ın sesi olma konusunda da tam itaat mesajı verdi.

TEK GENEL YAYIN YÖNETMENİ DÖNEMİ

Tek havuzda bir araya gelmiş durumda olan yandaş gazete ve televizyonlar AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklayarak yeni dönemin açılışını yapması üzerine partili cumhurbaşkanını “Başkan” ifadeleriyle coşkuyla selamladı.

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği ve kararın açıklanması beklenirken ertelenen Soma Davas’nda ailelerin adalet çığlığı ve tren kazasındaki ihmallerin gün yüzüne çıkması dün gündeme otururken, yandaşların bugün manşetlerine Erdoğan’a selam durma töreni yapması dikkat çekti.

AYNI MANŞETLERLE BİRBİRİYLE YARIŞTILAR

Saraya yaranma yarışına giren yandaş gazeteler manşetleri ve kullandıkları ifadelerle adeta tek genel yayın yönetmeninin elinden çıkmışçasına bir uyumla Saray’a itaat manşetleri attı.

İşte gazeteciliğin yüz karası o manşetler:















 

DAHA FAZLA