Tayland'da kurtarma operasyonuna ara verildi

Tayland'da kurtarma operasyonuna ara verildi

Mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma operasyonun ikinci aşamasına hazırlık için çalışmalara ara verildi.

Tayland’da bir mağarada mahsur kalan çocuklar için kurtarma operasyonu başladı.

İki haftadır mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini mağaradan çıkarmak için tahliye operasyonu başlatıldı. Operasyon şefi Narongsak Osottanakorn, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yerel saatle 10.00’da uzman ekiplerin mağaraya girdiğini söyledi.

Çocukların ve antrenörlerinin fiziksel ve zihinsel olarak iyi durumda olduğunu söyleyen Narongsak, grubun azimli olduğunu ve hedefe odaklandığını dile getirdi.

Kurtarma operasyonuna 13’ü yabancı 5’i Tayland donanmasından 18 dalgıç katıldı. Operasyon başlamadan önce dalış ekibi, sağlık görevlileri ve güvenlik güçleri hariç diğer tüm ekipler mağaranın girişinden uzaklaştırılırken, basın mensuplarının da görüntü alması yasaklandı. 

‘BİRKAÇ GÜN SÜREBİLİR’

Kurtarma operasyonunun birkaç gün sürebileceği belirtilirken, ilk çocuğun saatler sonra mağaradan çıkarılması bekleniyor. Taylandlı yetkililer, dün mağarada oksijen seviyesinin azalması ve yeni yağış beklenmesi nedeniyle endişe duyduklarını açıklamıştı. Oksijen seviyesinin yüzde 12’ye düşmesi durumunda çocukların şoka girebileceği ifade edilmişti.

6 ÇOCUK KURTARILDI

Mahsur kalan çocuklardan 6'sının kurtarıldığı bilgisi verildi.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Kurtarma çalışmalarına, operasyonun ikinci aşamasına hazırlanmak için yaklaşık 10 saatlik ara verildiği açıklandı.

Ne Olmuştu?

11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı.
Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle dışarı çıkarılamamıştı.