Tarım arazisine 21 RES onayı

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ifadesine başvurulan Abdullah Tivnikli'nin yönetiminde bulunduğu Eksim Yatırım Holding'e bağlı Silivri Enerji A.Ş.'ye Silivri'de tarım arazisine Rüzgar Enerji Santrali kurulumu için onay çıktı. Tivnikli, AKP döneminde yükselen isimler arasında yer alıyor.

Rıfat Doğan - İleri

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ifadesi alınan işadamı Abdullah Tivnikli'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Eksim Yatırım Holding'e bağlı Silivri Enerji şirketine ait Rüzgar Enerji Santrali(RES)'ne onay verdi. 28 Ağustos'ta askıya çıkan ve bir ay süreyle askıda duracak planla 21 RES yapılacak.

TARIM ARAZİSİNE RES

Planda RES'lerin verimli tarım arazilerinin bulunduğu Silivri Gazitepe Mahallesi, Fener, Kurfallı, Akören köylerinde kurulmasının öngörülürken, “toplam kurulu gücü 52,50 MW olan 21 adet Türbin ve Şalt Sahası’na İmar Planı değişikliği teklifi, gerekli düzenlemeler yapılarak ve plan notları eklenmek suretiyle, tadilen re’sen onaylanmıştır” dendi.

ABDULLAH TİVNİKLİ KİM?

AKP'ye yakınlığıyla tanınan Abdullah Tivnikli'nin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı İbrahim Kalın’ın kızlarının özel okul masrafını karşıladığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Ticaret Odası’ndaki kayıtlara göre Abdullah Tivnikli, Ottoman Gayrimenkul, TTnet, Akabe İnşaat, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Hasanbeyli Enerji şirketi gibi 40’tan fazla şirketin ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak görünüyor. Tivnikli’nin adı, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’nda geçmiş, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve kamu malına zarar vermek” iddialarıyla suçlanan Tivnikli ifade vermişti.

DAHA FAZLA