Taciz skandalına ilişkin Talat Bulut'tan ilk açıklama

Taciz skandalına ilişkin Talat Bulut'tan ilk açıklama

‘Yasak Elma’ dizisi setinde kostüm asistanlığı yapan 19 yaşındaki Özge Ş., ünlü oyuncu Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Talat Bulut'tan ilk açıklama geldi.

FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma setinde bir asistanı taciz ettiği skandalıyla gündeme gelen başrol oyuncusu Talat Bulut’tan ilk açıklama geldi.

Dizi setinde çalışan kostüm asistanı Ö.Ş.,  tacize uğradığını belirterek dav açacağını söylemişti.

Skandalın gündeme oturmasının ardından bir süredir sessizliğini koruyan Bulut'tan avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama geldi. Avukatının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilim Talat Bulut hakkında bir kaç gündür sosyal medyada ve bu gün diğer medya organlarında ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır. Talat Bulut 42 yıl boyunca  sanat hayatını saygın bir şekilde sürdürmüş ve toplumsal konulara duyarlılığı ile de sevenlerinin takdirini kazanmış, oldukça sevilen bir sanatçıdır.  Bir genç kız babası olan müvekkilim toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakılmış, toplum önündeki itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilim hakkında ki tüm iddiaları reddetmekle beraber konunun ilgili tarafına karşı yasal başvuru hakkımızı derhal kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

‘ŞAHİTLERİM VAR’

FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisinde kostüm asistanı Ö. Ş., dizinin başrol oyuncusu Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini söylemiş, olayı şu sözlerle anlatmıştı: “Talat Bulut’un kravatını düzeltecektim, ‘Gel, arka tarafta bakalım’ dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece ve yapım ekibinin yanına çıktım. Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var.”

'DAVA AÇACAĞIM, YAŞITLARIM KORKUP SUSUYOR'

Hürriyet'ten İsmail Bayrak'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip şikayetçi olacağını belirten Ö. Ş. şöyle konuştu:

“Dava açacağım şahitlerimle. Maddi-manevi tazminat davası değil ceza davası açacağım. Yaptıkları cezasız kalmamalı, başka kimse benimle aynı şeyi yaşamasın. Elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın. Ben daha 19 yaşındayım ve birçok yaşıtıma yapılıyor bu. Karşımızdaki insan oyuncu olduğu için bu durumu yaşayanlar korkabiliyor, susabiliyor. Ben de belki hukuki yollardan bir şey elde edemeyeceğim ama en azından her yere duyurduğum için vicdanım rahat olacak ki bir daha kimse böyle bir olay yaşadığında susmayacak."

Ö. Ş., oyuncunun menajerinin uzlaşmak istediğini ama kendisinin kabul etmediğini de söyledi.

'TALAT BULUT'LA SÖZLEŞMEYİ FESHEDECEĞİM'

Dizi oyuncularının ve set çalışanlarının da kendisine destek olduğunu belirten Ö. Ş., “Özellikle Eda (Ece) Hanım ile Şevval (Sam) Hanım, Onur (Tuna) Bey, Sevda (Erginci) Hanım, Gün (Akıncı) Bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda.” Dizinin oyuncularından Gün Akıncı da sosyal medya hesabından taciz olayına tepki gösterdi.

Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy ise “Bu olayla ilgili eğer savcılık davaya ve soruşturmaya karar verirse Talat Bulut’la sözleşmeyi feshedeceğim. Yargı sürecini bekleyeceğiz” dedi.

HANDE ATAİZİ: O KIZA HELAL OLSUN

Hande Ataizi de 18 yıl önce “Melekler Evi” filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut’u tacizle suçlamıştı. Bulut’un tekrar taciz skandalıyla gündeme gelmesi üzerine Ataizi, “Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış dava açacağını söylemiş, helal olsun” dedi.

DAHA FAZLA