Suriye ordusu Tel Rıfat'a ilerliyor

Suriye ordusunun, Halep'in kuzeyinde cihatçıları süpürme harekatı devam ediyor. Ordu, cihatçıların elinde kalan son merkezlerden Tel Rıfat'a ilerliyor. Sonraki hedef ise sınırdaki Azez...

Fotoğraf: Arşiv

(İleri Haber) 

Güncelleme 23.30

Suriye ordusu, akşam saatlerinde başlattığı operasyon sonucunda hızla Kiffin beldesini ele geçirdi. Ordunun Tel Rıfat'a ilerleyişi sürüyor.

YPG'nin de Halep'in kuzeyinde Maraanaz ve Ahar'ı cihatçılardan aldığı belirtiliyor. Ming hava üssü yakınlarında YPG ile cihatçılar arasında çatışmaların sürdüğü aktarılıyor.


Suriye ordusu ve Hizbullah, cihatçıların kuzey Halep'te elinde kalan son önemli merkezlerinden Tel Rıfat'a ilerliyor. Nubbul'un batısındaki Mayir beldesini temizleyen ordunun bu gece Mayir beldesinin kuzeyindeki Kiffin'e operasyon başlattığı, Rus uçaklarının da cihatçıların mevzilerini havadan bombaladığı belirtiliyor.

Ordunun Tel Rıfat'a 9 km mesafede, Türkiye sınırına ise 28 km mesafede olduğu gelen haberler arasında.

Dört yıldır kuşatma altındaki Nubbul ve Zehra'ya ulaşarak cihatçıların Türkiye ile Halep merkezi arasındaki bağlantısını kesen ordunun, Tel Rıfat sonrasında cihatçıların Türkiye sınırına yakın merkezi olan Azez'e ilerleyeceği belirtiliyor.