Suriye ordusu Hama ve Humus’ta 65 bölgeyi kurtardı

Suriye ordusu Hama ve Humus’ta 65 bölgeyi kurtardı

Suriye ordusu, Hama ve Humus’ta bulunan, aralarında stratejik öneme sahip yerlerin de olduğu 65 bölgeyi teröristlerden temizledi.

İleri Haber

Suriye Ordusu, Homs kırsalının kuzeyi ve Hama kırsalının güneyinde bulunan 65 kent, belde ve köyün teröristlerden kurtarıldığını ilan etti.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre ordu, yayınladığı bültende, Humus kırsalının kuzeyi ve Hama kırsalının güneyinde kalan 1200 kilometre karelik alanın teröristlerden tamamen arındırıldığı açıkladı. Söz konusu bölgelerde, teröristlerin tank ve zırhlı araçlarının yanı sıra, orta ve ağır tüm silahlarını da orduya teslim etmeye zorlandığı bildirildi.

ÖNEMLİ İKİ BARAJ DA KURTARILDI

Ordu tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin orta bölgesinde yer alan ve stratejik bir konuma sahip olan bu bölgenin terörden kurtarılmasının ve güvenliğin sağlanmasının önemine dikkat çekilerek, farklı iller arasında hareket noktası olan bu bölge ile Resten ve Hula barajlarının da kurtarılmış olduğu eklendi.

TERÖRİSTLERİN EKONOMİK TEHDİDİ DE ORTADAN KALKTI

Suriye ordusu açıklamasında aynı zamanda, söz konusu başarı ile teröristlerin bölgede bulunan elektrik istasyonu, petrol rafinerisi ve daha başka stratejik öneme sahip ekonomi kurumlarına teşkil ettikleri tehdidin de ortadan kaldırılmış olduğunu ifade etti.

ULUSLARARASI OTOBAN TRAFİĞE AÇILACAK

Açıklamada ayrıca, Humus-Hama uluslararası otobanının da güvenli bir şekilde trafiğe açılacağı kaydedilerek, söz konusu otobanın Suriye’nin kuzeyi ile güneyi, doğusu ile batısı arasındaki ulaşım ve taşımacılıkta büyük önem taşıdığı vurgulandı.

‘BİTİRME’ KARARLILIĞI

Açıklamanın sonunda, Suriye ordusunun, ülkenin her karışını terörden kurtarıp halkın güvenlik ve istikrarını sağlama, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliği koruma azim ve kararlılığında olduğunun bir altı çizildi.