Süper Lig'de yeni sezonun adı: Lefter Küçükandonyadis

Süper Lig'de yeni sezonun adı: Lefter Küçükandonyadis

Süper Lig'in yeni sezonuna Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in adı verildi. Kariyeri boyunca 832 gol atan Küçükandonyadis, "Ordinaryüs" lakabı ile tanınıyordu.

TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig 2018-2019 Sezonu’na, Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in adını verdi.

TFF Yönetim Kurulu, bugün Riva’da toplantı yaptı. Toplantıda, Süper Lig’in yeni sezonuna “Lefter Küçükandonyadis Sezonu” ismi verilmesi kararlaştırıldı.  Spor Toto Süper Lig, önceki yıllarda Süleyman Seba, Hasan Doğan, Turgay Şeren ve İlhan Cavcav gibi futbolun önemli isimlerinin anısına oynanmıştı. 

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS KİMDİR?

TFF’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul Büyükada’da 25 Aralık 1925 tarihinde doğan Lefter Küçükandonyadis, 2 yıl Taksimspor forması giydikten sonra 1947’de Fenerbahçe’ye transfer oldu.

1951-1952 sezonunda İtalya’nın Fiorentina ve 1952-1953 sezonunda Fransa’nın Nice takımlarında oynayan Lefter Küçükandonyadis, 1964 yılına kadar Sarı-lacivertli forma altında 615 maçta 423 gol attı. İstanbul Ligi’nde 1953-1954 sezonunda gol krallığına ulaştı.

Futboldaki başarısı nedeniyle “Ordinaryüs” lakabıyla anılan Lefter Küçükandonyadis, kariyeri boyunca 832 gol atarak rekor kırdı ve golcülüğü dolayısıyla, “Ver Lefter’e, yazsın deftere” sloganı ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 50’nci milli maçını oynaması nedeniyle “Altın Şeref Madalyası” ile ödüllendirilen ilk futbolcu olarak tarihe geçen Lefter Küçükandonyadis, 46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı olmak üzere toplam 50 kez Türkiye formasını giydi.

A Milli Takım’da 21 golle en çok gol atan oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanlığını yaptı. 1954 FIFA Dünya Kupası’nda forma giyen Küçükandonyadis, turnuvada 2 de gol attı.

 

DAHA FAZLA