Starbucks siyah müşterilerini gözaltına aldırdı

Starbucks siyah müşterilerini gözaltına aldırdı

Siyah müşterilerini gözaltına aldıran Starbucks ırkçı tutumu nedeniyle tepki çekti.

Kahve zinciri Starbucks, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyah müşterisini polis çağırarak gözaltına aldırmasının ardından özür diledi. 

Geçen hafta ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde iki siyah adam Starbucks'a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başlamış, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü "ya sipariş verin ya da dışarı çıkın" uyarısında bulunmuştu.

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış, müşterilerini "özel mülke izinsiz girme" suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

İki arkadaşın mağazaya girmesinden 15 dakika sonra Starbucks'a giren bekledikleri kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık olmuştu.

Diğer müşteriler tarafından görüntülerde müşterilerin "Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı" dediği duyuluyor.

ÖZÜR DİLEDİ

Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Starbucks CEO'su Kevin Johnson'dan ise özür açıklaması geldi.

Johnson, "Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

POLİS: YAPILAN DOĞRU

Philadelphia Polis Komiseri Richard Ross, polislerin yaptığının doğru olduğunu söyledi:

"Eğer bir iş yeri bizi çağırarak bazı kişilerin mağazada artık bulunmasını istemediğini söylerse polislerin bu görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur."

PROTESTO EDİLDİ

İki siyahi gencin gözaltına alınması, büyük tepkilere neden oldu. Gözaltına alınma görüntüleri sosyal medyada binlerce kişi tarafından  paylaşıldı. Öte yandan bazı protestocular da ellerinde pankartlarla Starbucks şubesinin önüne geldi.