Şortlu kadına saldıran Ercan Kızılateş'in cezası kesinleşti

Şortlu kadına saldıran Ercan Kızılateş'in cezası kesinleşti

Melisa Sağlam'a şort giydiği gerekçesiyle saldıran Ercan Kızılateş'in hapis cezası kesinleşti.

İstanbul Pendik'te şort giyindiği gerekçesiyle üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş’e verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezası kesinleşti.

Gazete Habertürk'ten Arzu Kaya'nın aktardığına göre, Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi, ‘laik ve sosyal hukuk devletinde kimsenin başkalarının kıyafet ve tercihlerine karışma hakkının bulunmadığını’ belirtti. Bu olayın başka kadınların kıyafet ve yaşantılarına da müdahale-baskı niteliğinde olduğunu vurgulayan mahkeme, ceza verirken olayın diğer kadınlar üzerindeki etkisini de dikkate alarak üst sınırdan hüküm kurdu.

[ih2]

DENETİMLİ SERBESTLİKLE ÇIKACAK!

Sanığın, “Tahrik oldum” sözünün cinsel taciz olduğunu kaydeden mahkeme, saçlarına dokunarak da eylemini cinsel saldırı seviyesine çıkardığını belirtti. Kızılateş, toplam 3 yıl 4 ay hapse çarptırılıp tahliye edildi. ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ten hükümlü olan sanık, cezaevinden çıkamadı. Sanık avukatı, karara itiraz etti. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yere mahkemenin kararında usule ve esasa dair herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığına hükmetti. İtirazı reddeden üst mahkeme, cezayı onadı. Saldırgan Kızılateş’e verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezası kesinleşirken, Kızılateş’in 1 yıl 3 ay daha cezaevinde kaldıktan sonra "denetimli serbestlikten faydalanacağı" belirtildi.

DAHA FAZLA