Son kanun geçti, Meclis tatile girdi

Son kanun geçti, Meclis tatile girdi

Meclis, 24 Haziran kesin seçim sonuçlarının YSK tarafından ilanını takip eden üçüncü günde toplanmak üzere tatile girdi.

Meclis, 24 Haziran kesin seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilanının takip eden üçüncü günü saat 14.00'de toplanmak üzere tatile girdi.

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin oylaması öncesi siyasi parti grup başkanvekilleri son sözleri alarak 26. Yasama Dönemi'nin son konuşmalarını yaptı.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDEN SON KONUŞMA

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bugün itibarıyla 26. Dönem'in sonuna geldiklerini belirterek, 26. Dönem'de tarihi günler yaşandığını ve aynı zamanda üzüldükleri günlerin de olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 26. Dönem boyunca tüm Türkiye'nin derin acılar yaşadığını kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise bir dönemi tamamladıklarını belirterek, "20 Temmuz'da bir sivil darbeye boyun eğmenin ve Meclisin yetkilerinin bir saraya devredilmesinin ayıbını da taşıyoruz" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise 26. Dönem'de iyi ve kötü günlerinin olduğunu söyledi. Elitaş, 26. Dönem parlamentosunun şapkasını alıp gitmek yerine parlamentoda nöbet tutarak, Erdoğan ile birlikte darbecilere 'dur' denildiğini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ise bu dönem parlamentosunun cumhuriyet tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birisini yaşadığını kaydetti. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Tüzün, "26. Dönem'in milletvekilleri geçmişte olduğu gibi büyük bir direnç ve azimle demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktılar. Bedenleri ile Meclise kalkan oldular” dedi.

SON KANUN…

Vekiller daha sonra, Meclis’in kapanmasının ardından birbirleriyle tokalaştı ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mecliste, yasalaşan söz konusu teklif, parlamenter sistemin kabul edilen son kanunu olma özelliğini taşıyor.