Somalı anneler: Oğlumuz Selçuk Kozağaçlı için de adalet istemeye geldik

Somalı anneler: Oğlumuz Selçuk Kozağaçlı için de adalet istemeye geldik

Mahkemenin 'ödül' gibi cezasını protesto etmek için ülkenin dört bir yanını dolaşan madenci anneleri, davaları için mücadele eden tutuklu avukatı da unutmadı.

‘Çocuklarımız için adalet’ sloganıyla Türkiye’nin farklı noktalarında buluşmalar gerçekleştireceklerini, en sonunda da Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde adalet talebini dile getireceklerini açıklayan Somalı anneler, Soma için mücadele eden ve Silivri Cezaevi’nde 8 aydır tutuklu bulunan avukat Selçuk Kozağaçlı için bir basın açıklaması yaptı.

Somalı anneler açıklamalarında, Kozağaçlı için de adalet istemeye geldiklerini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İki gün önce davamızın karar duruşması görüldü. Biz mahkemeden umutlu değildik. Adaletin sadece mahkeme salonunda yazılı olduğunu ilk günden anlamıştık. 301 canımızı kaybettik ve suçlular 15- 20 yıl ceza aldı. Her bir canımız için iki ay bile etmiyor. Bizler o gömülü topraklardan adaleti yeryüzüne çıkaracağız. Bugün burada olmamızın ayrı bir anlamı var. Selçuk Kozağaçlı dava boyunca bizi hiç yalnız bırakmadı. Biz de onun yanında olmaya geldik. Eşitlik, adalet, hukuk  için mücadele eden oğlumuz Selçuk Kozağaçlı için de adalet istemeye geldik. Ona ve tüm avukatlara teşekkür borçluyuz, bizi yalnız bırakmadılar. Adalet yolculuğumuz sürüyor ve sürecek."