Soma'da iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Soma'da iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Soma'daki bir maden ocağında kamalama işlemi yaparken meydana gelen olayda 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında kamalama işlemi yaparken meydana gelen olayda 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir madencilik şirketine ait ocakta kamalama işlemi yaparken meydana gelen olayda 2 işçi yaralanarak Soma Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İşçilerden biri yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 "Bugün saat 10.00 sıralarında ilimiz Soma ilçesindeki bir madencilik işletmesine ait ocakta kamalama işlemi yaparken meydana gelen olayda 2 işçimiz yaralanarak Soma Devlet Hastanesine kaldırılmış, işçilerimizden 1'i kurtarılamayarak vefat etmiş, ayağı kırılan diğer işçimiz tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır."

 KAMALAMA İŞLEMİ NEDİR?

Ağaç, sac, beton lata veya tel örgü gibi tahkimat malzemeleri ile tahkimat birimlerini birbiriyle irtibatlamak, gevşek kayaç parçalarının düşmesini engellemek, kayaç içindeki gerilimin bağlar üzerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak amacıyla ağaç veya madeni bağların arkalarının takviyesi ve kaplanması.