Soma Anneleri Abbasağa'da

Soma Anneleri Abbasağa'da

Somada yakınlarını kaybeden anneler Beşiktaş Abbasağa'da forumda

Foto:sendika.org

Soma Katliamı’nda hayatını kaybeden madencilerin anneleri mahkemenin 'ödül' gibi cezasını protesto etmek için ülkenin dört bir yanını dolaşmaya devam ediyor. 

Anneler üçüncü durak olarak Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda adalet forumuna katıldı.

Somalı anneler önce Çanakkale’deki adalet buluşmasına ardından Silivri’deki basın açıklamalarına katılmıştı.

SÖZÜ MÜCADELE EDEN ANNELER ALDI

Somalı annelerden sonra sözü Cumartesi Anneleri'nden İkbal Eren ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan aldı. Anneler kendi adalet mücadelelerini aktardı.

Haziran Direnişi'nde öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise; “Bir mahkemede savcı bize dedi ki ‘fazla sokağa çıkmayın’. Biz de dedik ki, adalet yerini bulana kadar sokaklarda olacağız. Ben katiller bulunana kadar her gün sokakta olacağım. Durmayacağız, sonuna kadar mücadele vereceğiz. Birleşirsek kazanacağız” dedi.

Gülsüm Elvan'ın konuşmasının ardından foruma geçildi. CHP Milletvekili Ali Şeker ve HDP Milletvekili Oya Ersoy’da foruma katılanlar arasındaydı.

'DEVLET SAHİP ÇIKAR DİYORLAR,DEVLET ÖNCE YAŞATSIN DA'

Forumda söz alan Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak adaletsizliğin altını çizerek  “Çocuklarımızın bedeli bu olmamalı dedik. Bir tepsi baklava için çocuklara yirmi yıl veriyorsunuz, 301 canın bedeli 15 yıl olmamalı.

Biz bekliyorduk ki ‘olası kast’tan müebbet yesinler. O zaman belki yüreğimize su serpilirdi. Yarın yine bir maden ocağında aynı tehditle, aynı baskıyla bu işçilere zulüm yapmayacaklarını nerden bilelim? Kontrol yok, bakım yok yani halkını düşünen bir devlet yok” dedi.

Çolak sözlerine "Kimler adalet aramıyor ki? İşçiler, tecavüze uğramış çocuklar, öldürülen kadınlar, doğa adalet alıyor… Biz kimlere sığınacağız? Diyorlar ki ‘Devlet sahip çıkar’. Devlet önce halkını yaşatsın da… Devlet halkını öldürüyor.”  diyerek devam eden Çolak “Çocuklarımızın kemikleri kalmadı ama yargının adaletin bağımsız olduğu kararı siz verin” diyerek HSK’ya hediye edeceklerini söyledi.

CHP Milletvekili Ali Şeker ve HDP Milletvekili Oya Ersoy’da foruma katılanlar arasındaydı.