SİYAD'a göre 2015'in en iyi yabancı filmi: “Mad Max Fury Road"

Sinema Yazarları Derneği "Mad Max Fury Road"u 2015'in en iyi yabancı filmi seçti. Dernek Türkiye Sineması Ödülleri En İyi Kısa Film adaylarını da açıkladı.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 2015’in en iyi yabancı filmi olarak “Mad Max Fury Road”u seçti.

SİYAD üyeleri tarafından geçen yıl Türkiye’de vizyona giren tüm yabancı filmler arasında yapılan oylama sonucunda en çok oyu olarak birinci sırada yeralan Mad Max Fury Road’u sırasıyla Leviathan ve 45 Yıl izledi.

Bianet'te yer alan habere göre aldıkları oy sırasına göre SİYAD’ın seçimleri şöyle: Mad Max Fury Road, Leviathan, 45 Yıl, Foxcather Takımı, Turist, Whiplash, Sessizliğin Bakışı, Birdman, Ters Yüz, Mommy, Toprağın Tuzu, Gizli Kusur, Burgonya Dükü, Beyaz Tanrı, Prenses Kaguya Masalı, Sicario, Citizenfour, Peşimdeki Şeytan, The Lobster, Amy.

Mad Max Fury Road’un ithalatçısına ödülü 2 Mart’ta Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törende verilecek.

KISALAR

SİYAD Kısa Film Kurulu’nun belirlediği 2015 En İyi Kısa Film adayları da şöyle: Ah Geceler!; Çığlık; Orman; Salı; Savaş Bölgesi.

SİYAD üyelerinin bu beş kısa film arasında yapacağı oylamayla en iyi kısa film ödülünün sahibi belirlenecek. Kazanan 2 Mart’taki törende açıklanacak.

2015 Türkiye Sineması ödüllerinin diğer kategorilerindeki adaylar geçen ay açıklanmış ve Emin Alper’in çektiği Abluka 11 dalın onunda adaylık elde etmişti.

DAHA FAZLA