Şişli'de hırsızlar domuz bağı ile cinayet işledi

Şişli'de hırsızlık amacıyla girdikleri evde yaşlı karı-kocayı 'domuz bağı' şeklinde bağlayan 3 kişi, çelik kasadaki değerli eşyaları alıp kayıplara karıştı. Bağlanan adam boğularak hayatını kaybederken kadın ise eve camdan giren itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Şişli'de hırsızlık amacıyla girdikleri evde yaşlı karı-kocayı domuz bağıyla bağlayan 3 kişi, çelik kasadaki değerli eşyaları alarak kaçtı. Olay öğlen saatlerinde temizliğe gelen görevlinin binanın sokak kapısını açtıramaması ile ortaya çıktı.Binanın üçüncü katındaki daireye, polis gözetiminde itfaiye merdiveni ile giren bir akrabası, H.Y.D. ile S. A.D.'yi domuz bağı ile bağlanmış, ağızları koli bandı ile bantlanmış halde buldu. Hayatta olduğu belirlenen 79 yaşındaki kadın kurtarılarak hastaneye kaldırıldı; ancak, 85 yaşındaki adamın boğularak hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olay eve gelen temizlikçinin çifte ulaşamaması üzerine ortaya çıkıt. İddiaya göre H.Y. D. ile eşi S.A.D.'nin yaşadığı Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ndeki evlerine saat 14.00 sıralarında gelen temizlik görevlisi, çoğu dairesi işyeri olan binanın dış kapısını açmaları için çifti aradı; fakat ulaşamadı.

Bunun üzerine temizlikçi durumu yakında oturan yaşlı karı-kocanın yeğenlerine bildirdi.  Teyze ve eniştelerini defalarca arayan ve telefonlara cevap alamayan yeğenleri, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Polis gözetiminde itfaiye merdiveni ile üçüncü kattaki daireye pencereden giren bir akrabası yaşlı karı-kocayı domuz bağı ile bağlanmış halde buldu.

İtfaiye ekibi, kadının hayatta olduğunu fark etti ve bağını çözdü. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri adamın hayatını kaybettiğini belirlerken, yüzünde morluk ve yaralar bulunan S.A.D. ambulansa alınarak hastaneye kaldırdı.

 POLİS İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen Cinayet Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ekipleri uzun süre evde inceleme yaptı. H.Y.D.'nin cenazesi, İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı keşiften sonra otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacak. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, saldırganların izlerine ulaşmak için çalışma başlattı. (DHA)
 

DAHA FAZLA