Şişecam işçilerinden siyah çelenkli eylem

Beykoz'da direniş çadırları polis tarafından yıkılan Şişecam işçileri Paşabahçe'de Kristal İş Genel Merkezi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Sendika önüne siyah çelenk bırakıldı.

(İleri Haber) Şişecam'ın Mersin'deki fabrikasında 'küçülme' bahanesiyle işten çıkarılan işçilerin başlattığı direniş 79 gündür sürüyor. 

Beykoz Paşabahçe'de kurdukları çadır geçen perşembe günü polis tarafından kaldırılan Şişecam işçileri bugün Kristal İş Sendikası Genel Merkezi'nin önüne bir yürüyüş yaptı. İşçiler binanın önüne siyah çelenk bıraktı. 

SENDİKA ŞİKAYET ETTİ POLİS ÇADIRI KALDIRDI

Sendikanın genel merkezi önünde bir basın açıklaması yapan işçiler, 79 gündür devam eden direnişleri hakkında bilgi verdi. Polis tarafından direniş çadırlarının kaldırıldığını belirten işçiler, sendika yöneticilerinin kendilerini valiliğe şikayet etmesi sonucu bir otobüs gelen çevik kuvvetin çadırlarını yerle bir ettiğini belirtti. 

'BURADAYIZ BİR YERE GİTMİYORUZ'

Çadırlarının yıkılması nedeniyle açlık grevine son verdiklerini kaydeden işçiler direnişlerine sendikanın önünde yaktıkları ateş başında devam ettiklerini söyledi. İşçiler direnişlerinde kararlı olduklarını her gün ve her gece burada olduklarını ve hiçbir yere gitmeyeceklerini belirtti.

İşçiler açıklamadan sonra sendikanın binasının önüne siyah çelenk bıraktı. 

İŞÇİLER 29 OCAK'TA YÜRÜYÜŞ YAPACAK  

İşçiler 29 Ocak Cuma günü saat 14.00'da aileleriyle birlikte Levent'te buluna Kanyon AVM önünden Şişecam Holding önünden bir yürüyüş yapacaklarını ve topladıkları imzaları Şişecam yönetimine sunacaklarını kaydetti. İşçiler kamuoyunu eyleme destek vermeye çağırdı.