SGK en önemli ilacı ödeme listesine almadı

SGK en önemli ilacı ödeme listesine almadı

Akciğer kanseri tedavisinde kullanılan 18 ilaç ödeme listesinde. Fakat en çok ihtiyaç duyulan kanser ilacı listede yok.

SGK 18 kanser ilacını geri ödeme listesine dahil etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yaptığı açıklamada SGK hizmetlerinin en önemlilerinden birinin hastaların tedavisinin vazgeçilmez bir parçası olan ilaçların temini konusu olduğunu vurgulayarak, bu bağlamda bugüne kadar sağlık konusunu bir maliyet unsuru olarak görmeyen bir anlayışla hareket ettiklerini iddia etti. Ancak en önemli kanser ilaçlarından olan Pembrolizumab bu kapsama alınmadı.

2017 yılının ikinci döneminden itibaren yaklaşık 100 adet ilaç geri ödeme listesine alındı. Bu ilaçlardan bir kısmı da daha önce TEB aracılığıyla yurt dışından temin edilen ilaçlardı.

PARAN YOKSA ÖL 

Kanser hastalarının son çare olarak kullandığı "Pembrolizumab" etken maddeli "Keytruda 100mg" ilacı ve OPDİVO ilaçları yine SGK ödemesi kapsamına alınmadı. 
Pembrolizumab" etken maddeli "Keytruda 100mg" son zamanlarda kanser hastalarının geri ödeme listesine aldırmak için çaba sarf ettikleri ilaçlardan adı en sıkça sıkça duyulanı.  SGK kapsamına girmeyen ilacın 1 aylık kullanımı için Türk Eczacılar Birliği'nin talep ettiği fiyat 1 kutusu 10344  liral ve hastalarda 2 kutu kullanılıyor. Ve ilacın alternatifi de yok...

Sağlık Bakanlığı kanser hastaları için hayati öneme sahip olan ilacı yine ödeme kapsamına almadı. Bakanlığın skandal kararını CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu.
 

DAHA FAZLA