Sarraf davası başsavcısı Bharara: Erdoğan davayı kapatmak için gücünü kullandı

Sarraf davası başsavcısı Bharara: Erdoğan davayı kapatmak için gücünü kullandı

Rıza Sarraf davasının başsavcısı olarak bilinen Bharara, Sarraf davası için “Davanın üstü örtüldü. Erdoğan davayı kapatmak için gücünü kullandı.” dedi.

Rıza Sarraf soruşturmasını ABD’de başlatan, eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın anılarını paylaştığı kitap Salı günü piyasaya çıktı.

Bharara, kitabıyla ilgili ABD’de çok sayıda televizyon kanalı, gazete, radyo ve internet haber sitelerine özel açıklamalarda bulundu.

‘SARRAF VE DİĞERLERİ ERDOĞAN’A YAKIN OLMASI SEBEBİYLE DAVANIN ÜSTÜ KAPATILDI’

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Bharara, Türkiye’de adaletin olmadığı ifadesinde bulundu. Türkiye’de Rıza Sarraf soruşturmasının siyasi bir kargaşa yarattığını belirten Bharara, “Rıza Sarraf ve bu davada yargılanan diğer kişiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kişilerdi. Bu nedenle bu davanın üstü örtüldü” dedi.

‘ERDOĞAN DAVAYI KAPATMAK İÇİN GÜCÜNÜ KULLANDI’

Amerikan NPR radyosuna konuşan Bharara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’de başlatılan Sarraf davası soruşturmasını kapatmak için gücünü kullandığını kaydederek, “Görevdeki hakimleri ve savcıları işten attı. Medya kuruluşlarını kapattı. Açıkçası davanın kapatılması için elinden geleni yaptı” dedi.

‘SARRAF AMERİKA’YA GELMEKLE HATA YAPTI’

Eski başsavcı Bharara, Rıza Sarraf’ın Disney World’e gitmek için Amerika’ya gelmekle çok büyük bir hata yaptığını ve Florida’ya geldiği sırada tutuklandığını belirterek, görevli olduğu dönemde kendi ofisinde çalışan genç bir savcı Michael Lockard’ın da bir süredir üzerinde çalıştığı gizli soruşturma dosyasını açıp Sarraf aleyhinde dava açılmasına öncülük ettiğini kaydetti.