Sanatçı Ferhat Tunç hakkında hapis istemi

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında hapis istemi

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlamasıyla sekiz buçuk yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında iki suçlamayla 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırladı.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede sanatçı hakkında örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlamasıyla sekiz buçuk yıldan 20 yıla kadar hapis istendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, hazırlanan iddianamede, Tunç’un teknik ve fiziki takip sonucunda farklı tarihlerde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına katıldığının tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede şu şekilde:

“Kürt kökenli vatandaşların devlet tarafından katledildiği, ezildiği, sömürüldüğü ve tecride mahkum bırakıldığı yönünde algı oluşturmak, terör faaliyetlerinin meşru olduğuna insanları inandırmak, vatandaşların devlete karşı kin ve nefret duyguları beslemesini sağlayarak, devlete küskün kitleler oluşturmak ve bu kitleyi örgütün saflarına çekmek maksadıyla paylaşımlarda bulunduğu anlaşılmaktadır.”

DAHA FAZLA