Sabah'tan skandal haber: 'Öldürülmesi caiz hayvanlar'

Sabah'tan skandal haber: 'Öldürülmesi caiz hayvanlar'

Sabah Gazetesi internet sitesinde ayetlere dayandırarak “Öldürülmesi caiz olan hayvanlar” başlıklı haber yaptı.

Hayvanlara yönelik işkence, şiddet ve tecavüzün durdurulamadığı, hayvan haklarının hiçe sayıldığı ve yasalarca güvenceye alınmadığı ülkemizde Sabah Gazetesi skandal boyutunda bir habere imza attı.

Sabah  Gazetesi internet sitesinde ayetlere dayandırarak  yayınladığı Öldürülmesi caiz olan hayvanlar" başlıklı haberde hayvanlara yönelik şiddeti ve istismarı normalleştirmeye çalıştı.

Haberde "Bazı hayvanları öldürmenin günah olmadığı" ayetlerle savunularak "Beş (tür hayvan var ki); onları Harem’de ve ihramlı iken öldürmekte bir günah yoktur: Fare, akrep, karga, çaylak ve ısırgan köpek..” ifadelerine yer verildi.

'ÖLDÜRÜLMESİNDE BİR SAKINCA YOKTUR'

Sabah, "Isırgan bir köpeğin" öldürülmesinin de günah olmadığını öne sürerek, "Diğer hayvanlar da saldırırlarsa, onları da öldürülmesinde bir sakınca yoktur" dedi.

Akıllara durgunluk veren hayvan istismarı haberini ayetlerle savunmaya devam eden Sabah Gazetesi “Yılan, akrep, fare, kurt, karga ve çaylak hakkında ise, Resulüllah (s.a.v.) Efen¬dimiz bunların hilde de, haremde de öldürülmelerini emretmiştir.”  dedi.

DAHA FAZLA