Rus komünistlerden TİP'e seçim kutlaması

Rus komünistlerden TİP'e seçim kutlaması

Rusya Komünistleri Partisi, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen TİP Kurucu Meclis Üyeleri Erkan Baş ve Barış Atay'a kutlama mektubu gönderdi.

Rusya'da komünist mücadele yürüten ve 18 Eylül 2016 tarihinde katıldığı ilk seçimlerde beşinci parti olan Rusya Komünistleri (KR); Türkiye İşçi Partisi'ne bir mektup yollayarak, Erkan Baş ve Barış Atay'a başarı dileklerini iletti.

Rusya Komünistleri Partisi Merkez Komite Başkanı MAXIM Suraikin imzasıyla gönderilen mektupta, TİP'in seçimlerde büyük bir başarıya imza attığı ve Türkiye'deki sol güçlerin öncüsü konumuna geldiği ifade edildi. 

Rusya Komünistleri Partisi'nden Türkiye İşçi Partisi'ne iletilen mesajın tamamı şöyle: 

Türkiye İşçi Partisi’ne,

Sevgili yoldaşlar,

Moskova’dan selamlar! Partiniz Türkiye parlamento seçimlerinde büyük bir başarıya imza attı. Bu partiniz ve tüm Türkiye sol/komünist hareketi için tarihi bir sonuç. Erkan Baş ve Barış Atay yoldaşlara selam olsun! Artık parlamentoda temsilcisiniz. Umuyoruz ki halkınız, işçiler ve köylüler, gençler, kadınlar ve emekliler için; ayrıca emperyalizme ve sağ güçlere karşı büyük işler başaracaksınız.

Partinize parlamentoda ve sınıf savaşında başarılar diliyoruz. Partiniz bugün Türkiye’deki sol güçlerin öncüsü konumunda! Bağlarımızın gelişmesini umuyoruz.

Yoldaşça,

Rusya Komünist Partisi Merkez Komite Başkanı

Yoldaş MAXIM Suraikin

RUSYA KOMÜNİSTLERİ PARTİSİ KİMDİR?

2009 yılının Mayıs ayında Rusya Federasyonu Komünist Partisi'nden (RFKP) ayrılan ve 2012'de resmen bir siyasi partiye dönüşen Rusya Komünistleri, 18 Eylül 2016 tarihinde katıldığı ilk yasama seçimlerinde % 2.27 oyla 14 parti arasından beşinci oldu.

RKFP'yi reformistlikle ve 'düzen solu' olmakla suçlayan Rusya Komünistleri Partisi'nin kurucularının birçoğu, önceki dönemde RFKP'nin gençlik çalışmalarında görev almıştı. Parti 2016'da katıldığı ilk seçimde RFKP'den yaklaşık 2 milyon oy alarak 5'inci parti olmuştu.

Rusya Komünistleri Partisi ve TİP çağrıcısı Türkiye Komünist Partisi yöneticileri arasında geçtiğimiz yıl Kasım ayında bir görüşme gerçekleşmiş ve komünist partiler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi kararı alınmıştı.