Real işçilerinin eylemine polis saldırısı

Real işçilerinin eylemine polis saldırısı

Real Market işçileri, Çukurambar'da bulunan Beğendik Mağazası'nda eylem yaptı. Beğendik patronundan görüşme taahhüdü alan işçiler mağazayı terk ederken polis saldırısına uğradı.

19 aydır direnişlerine devam eden Real Market işçileri bugün Ankara’da bulunan Çukurambar’daki Beğendik Mağazası’ndaydı.

Polis, kasa kilitleme eylemi yapmak için mağazaya girmek isteyen Ankara’da bulunan Real Market direnişçilerinin içeri girişini engelledi. Engellemelere rağmen İstanbul’dan gelen Real Market direnişçileri ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikası yöneticileri içeri girdi.

PATRON DİRENİŞÇİLERİ VE MÜŞTERİLERİ İÇERİ HAPSETTİ

İçeri giren işçilerin kasa önünde beklemeye başladığı sırada Beğendik patronu, kasiyerleri kasalardan kaldırdı ve kapıları kapatarak direnişçilerle müşterileri içeri hapsetti. İçeriye işçilerle beraber girmiş olan Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal, bir muhatap gelinceye kadar çıkmayacaklarını belirtti.

Daha sonrasında mağazaya giren Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, kısa bir açıklama yaparak Real işçilerinin gasp edilen tazminat hakları için burada olduğunu belirtti ve Beğendik patronundan çarşamba günü toplantı yapmak üzere taahhüt aldıklarını kaydetti.

TAAHHÜD ALAN İŞÇİLERE POLİS SALDIRISI

Çevik kuvvet, toplantı taahhüdünün alınmış olması üzerine mağazadan çıkmaya hazırlanan işçilere saldırarak mağazadan çıkardı. İşçileri kalkanlarla mağaza önünden uzaklaştırmaya çalışan polis sendika yöneticilerinin müdahalesi ve işçilerin tepkisi sonucu geri çekildi.

Saldırının ardından mağaza önünde açıklama yapan Küçükosmanoğlu, polis saldırısını protesto ettiklerini, işçilerin anayasal haklarını kullandıklarını kaydetti. Küçükosmanoğlu, Real işçileri haklarını alıncaya kadar Metro, Media Markt ve Beğendik Mağazalarında eylem yapmaya devam edeceklerini belirterek, Ankara halkını Beğendik’ten alışveriş yapmamaya çağırdı.

Sendika.org’da yer alan habere göre açıklamanın ardından eylem sona ererken hastaneye giden ikisi kadın, üç işçiye darp raporu verildi. İşçilerin önümüzdeki günlerde saldıran polislerle ilgili şikayette bulunacağı öğrenildi.