PKK: Afrin’e karşılık Şemdinli’yi alacağız

PKK: Afrin’e karşılık Şemdinli’yi alacağız

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan: “Afrin’e karşılık Şemdinli’yi ele geçireceğiz.”

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, AKP ve ÖSO’nun Afrin operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

AKP’nin haftasonu Afrin’e girildiğini duyurmasının hemen ardından gelen açıklamada Kalkan, “Afrin’e karşılık biz de Şemdinli’yi alacağız” dedi.

ANF Türkçe’de yer alan habere göre Afrin’de ikinci aşamaya geçildiğini kaydeden Kalkan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“-Bu ikinci aşama şehirde direniş, şehir dışında kasaba ve nahiyelerin oluşturduğu kırsal alanlarda gerilla eylemliliklerinin birlikte devam edeceği yeni bir süreçtir.

-Oraya (Efrîn’e) yerleşenler bilsinler ki, onlar birer askerdirler. Türk özel kuvveti gibidirler ve Kürt halkı onları asla affetmez.

-Gerilla Efrin’e (Afrin) karşı hamle yapar ve Şemdinli’yi ele geçirir.

-AKP kongreler yapıp, seçime hazırlanıyor. Ama seçimi göremeyecek.”

Kalkan YPG'nin Afrin'den çekilmesini de değerlendirerek şunları şöyledi:

"Türk işgalci ordusu Bilbile, Cindirese ve Raco’dan giriş yaptı. Ama aynı alanlarda özgürlük savaşçıları da var. Bu durumu savaşta ikinci aşama olarak tanımladık. Bu ikinci aşama şehirde direniş, şehir dışında kasaba ve nahiyelerin oluşturduğu kırsal alanlarda gerilla eylemliliklerinin birlikte devam edeceği yeni bir süreçtir. 

Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bilsin ki, Bakur devrimi geliyor. Nasıl 1990’ların başında bir devrim olduysa şimdi de Bakur’dan bütün Türkiye’yi saracak yeni bir devrim geliyor. ‘Efrin’i alacağım’ derken Ankara’yı kaybedecek, Ankara’da çökecekler. 2018 yılı Ankara’da faşizmin çöktüğü yıl olacaktır. Bunun için Bakur’da büyük bir kalkış olacak. Hiçbir gerekçe ayağa kalkmayı ve mücadele etmeyi engelleyemez.

Efrin direnişi Newroz ateşini yaktı ve kış boyunca direnişi üzerine aldı. Yeni bir Newroz ışığı olarak bütün Kürdistan’ı, Ortadoğu’yu ve insanlığı aydınlattı. Yeni Newroz yılı zafer yılı olacak!”