Onur Yürüyüşü yine yasaklandı!

Onur Yürüyüşü yine yasaklandı!

Onur Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından 4.kez yasaklandı.

İstanbul Valiliği 1 Temmuz Pazar günü Taksim’de yapılacak LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü yasakladı. Valilik bu kararıyla İstanbul Onur Yürüyüşü’nü 4. kez yasaklamış oldu.

Onur Haftası Komitesi yaptığı bir açıklamayla İstanbul Valiliği tarafından Onur Yürüyüşü’nün yasaklandığını duyurdu.

Komite açıklamasında “İstanbul Valiliği son iki yıldır Ramazan’a denk gelmeyen ve bu yıl hiçbir tehdit almamış yürüyüşümüzü yasaklayarak gösterdiği gerekçelerin sadece birer bahane olduğunu ve aslında valilik kararının bizlere yöneltilen nefretin bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Yürüyüşün planlandığı gibi 1 Temmuz’da yapılacağını söyleyen komite valiliğin yasak kararı için “Bu karar her gün kendisine yöneltilmekte olan nefretle yaşamaya çalışan biz LGBTİ+’lar için Onur Yürüyüşü’nün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu yürüyüş tam da valilik kararının daha da körüklediği şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek için yapılmaktadır.” ifadesini kullandı.

İLK KEZ 1993 YILINDA ONUR HAFTASI DÜZENLENDİ

İlk kez 1993 yılında “Cinsel Özgürlük Haftası" adıyla düzenlenen hafta, Valilik engeline takılarak yasaklanmış, hafta etkinliklerine ve Onur Yürüyüşü’ne izin verilmemiş, aktivistler gözaltına alınmış, yurt dışından gelen konuklar sınır dışı edilmişti. Onur Haftası daha sonraki yıllarda da yasaklarla karşılaştı ancak etkinlikler düzenlenmeye devam etti.

GEZİ DİRENİŞİ SIRASINDA 100 BİN KİŞİLİK YÜRÜYÜŞ

İstanbul’daki ilk Onur Yürüyüşü 2003'te, Onur Haftası gerçekleştirilmeye başlandıktan tam on yıl sonra yapıldı. 2003 yılından itibaren her yıl yapılan yürüyüş 2013 yılında İstiklal Caddesi'nde 100.000 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
 

DAHA FAZLA