Öncü işçi Kamil Kinkır anıldı

Türkiye işçi sınıfının öncü kadrolarından Kamil Kinkır bugün saat 14.00'te Ümraniye Hekimbaşı mezarlığındaki mezarı başında sendikal mücadeleden arkadaşları ve yoldaşları tarafından anıldı.

Türkiye işçi sınıfının öncü kadrolarından Kamil Kinkır, 4'üncü ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Kinkır'ın Ümraniye Hekimbaşı mezarlığındaki mezarı başındaki anmaya Halkın Türkiye Komünist Partisi üyeleri ve Birleşik Metal-İş üyeleri katıldı. 

Mezar başındaki ilk konuşmayı, Kamil Kinkır'ın yakın arkadaşı ve HTKP Parti Meclisi üyesi Kemal Parlak yaptı. Parlak konuşmasında, “Kamil iyi bir dost iyi bir yoldaştı. Genç yaşta mücadeleye başlayan Kamil kesintisiz bir şekilde ölene dek mücadele etti. 12 Eylül'den sonra da metal işçilerinin örgütlenmesine ve yeni kazanımlar elde etmesine aktif olarak öncülük etti. Asla dostlarını ve yoldaşlarını yalnız bırakmadı” dedi. 

SINIFI ÖRGÜTLEME MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ
Daha sonra söz alan Birleşik Metal-İş Merkez Yönetim Kurulu üyesi Özkan Atar, şunları söyledi: “Kamil Abi sendikamızda önemli bir değerdi, bize çok şey öğretti. Ondan devraldığımız bayrağı en yukarıda taşımaya devam edeceğiz. İşçi sınıfını örgütleme mücadelesini sürdüreceğiz.”

Atar'dan sonra söz alan HTKP üyesi İbrahim Özyürek, “Kendisini 1975 yılında, karşı devrimcilerin Maden İş Sendikası'nın 4. Bölge binasına saldırısı sırasında tanıdım. O zamanlar kavgada öne çıkan yiğit bir genç işçiydi. Bu olaydan kısa süre sonra, TKP'ye üye oldu. Sonraki yıllarda sendikada kesintisiz olarak verdiği mücadeleyi takdir ettim.”

TAM BİR İŞÇİ ÖNDERİ MODELİYDİ
Son olarak söz alan HTKP MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, “Kamil Abi, tam bir işçi önderi modeliydi. İdeal bir işçi önderi nasıl olur sorusuna verilecek yanıt, Kamil Kinkır'dı. 1980 öncesi işçi sınıfı mücadelesiyle sonrasındaki mücadele arasında köprü kuran isimlerden biriydi. Farklı komünist kuşakları birbirine bağlayan kişiler arasındaydı... Kamil Abi'nin bıraktığı mücadeleyi yükselteceğiz. Partimizi her yerde örgütleyerek, gerçekten Halkın Türkiye Komünist Partisi haline getireceğiz. Kamil Abi'ye söz veriyoruz işçi sınıfının iktidar mücadelesini sonuca ulaştıracağız. Bugünlerde Halkalı'da, Yatağan'da ve diğer işçi havzalarında bunun ilk işaretlerini alıyoruz.”