Ölüm orucundaki Buse için mektup kampanyası

Ölüm orucundaki Buse için mektup kampanyası

37 gündür ölüm orucunda olan tutuklu trans kadın için mektup kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 37 gündür ölüm orucunda olan trans kadın Buse Kılıçkaya ile dayanışmak için e-mektup kampanyası başlatıldı.

Şu an 40 yaşında olan ve 20 yıldır cezaevinde olan Buse, mahkeme kararı ve doktor raporuna rağmen cinsiyet geçiş ameliyatı olmasına izin verilmediği için başlattığı ölüm orucunun 37. gününe girdi.

Geçtiğimiz aylarda sağlık hakkına erişimi engellenen trans kadın mahpus Diren Coşkun için açılan direnesesver.org, şimdi de Buse ile dayanışmak için buse.direnesesver.org adresinde yayında. Dayanışma grubu, mektupları cinsiyetçi, ırkçı, ayrımcı, şiddet ve nefret söylemi içermediği; Buse’nin moral durumu açısından yorucu olmadığı sürece kabul edecek ve çıktısını alarak bulunduğu cezaevine ulaştıracak.

NE OLDU

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan trans kadın tutuklu Buse, avukatı Eren Keskin aracılığıyla 5 Haziran’dan bu yana ölüm orucunda olduğunu bildirmişti. Cinsiyet uyum operasyonuna izin verilmediği için bu yola başvurduğunu belirten Buse, sağlık hakkına erişmek istediğini belirtmişti.

23 yıldır cezaevinde bulunan Buse “Bedenimi kadın olarak görmek istiyorum. Ben artık bu bedenle yaşamak istemiyorum. Ne kadar yaşayacağım, hapishaneden çıkıp çıkamayacağım belli değil” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA