Okul yemek vermiyor, öğrenciler buz gibi havaya mahkum ediliyor

Okul yemek vermiyor, öğrenciler buz gibi havaya mahkum ediliyor

AKP’nin piyasacı eğitim politikasının, emekçi çocuklarını ne derecede mağdur ettiğinin bir örneği daha gözler önüne serildi.

Erzurum'un Şenkaya İlçesinde kapatılan Yanıkkaval Ortaokulu'nun 36 öğrencisi, kayıt yaptırdıkları Kömürlü Ortaokulu'nda, yemek ihalesi daha önce yapıldığı için verilen öğle yemeğinden faydalanamıyor.

Öğrenciler, evden getirdikleri yemekleri ya da aldıkları bisküvileri, bahçede masa olarak kullandıkları duvarın üzerinde yiyor.

YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVALARDA BİLE DIŞARDA YİYORLAR

Okullarının kapatılmasının ardından 5 kilometre uzaktaki yeni bir okula çocuklarını kaydettiren veliler, okullarının kapatılmasına ve çocuklarına gittikleri okulda yemek verilmemesine tepkili. Bir veli, öğrencilerin soğuk ve yağışlı havalarda bile dışarıda yediğini, bu çağ dışı uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yanıkkaval Mahallesi'ndeki okulumuz öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatıldı. 36 öğrencimiz Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YİBO'ya verilmek istendi. Biz de yatılı kalmaları yerine, köyümüze yakın olan Kömürlü Mahallesi'ndeki okula taşımalı olarak gitmesini istedik. Öğrenciler, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüslerle okula gidip geliyor. Fakat yemek ihalesi önceden yapıldığı için okuldaki 105 öğrenciden, bizim olan 36 öğrenciye yemek verilmiyor. Yemek saatinde çocuklarımız koku yaptığı için sınıflara bırakılmadığından okulun bahçe duvarını yemek masasına çeviriyor ve karınlarını burada doyuruyor." (DHA)

DAHA FAZLA