ODTÜ öğrencilerinin direnişi sonuç verdi: Kayyum rektör tüm talepleri kabul etti!

ODTÜ öğrencilerinin direnişi sonuç verdi: Kayyum rektör tüm talepleri kabul etti!

ODTÜ öğrencilerinin, 33. Bahar Şenliği'nde Devrim Stadyumu'nun kayyum rektör tarafından verilmemesi sebebiyle başlattıkları direniş sonuç verdi. Kayyum rektör, öğrencilerin tüm taleplerini kabul etti.

İzel Sezer - @izelsezer

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, kayyum Rektör Verşan Kök'ün Devrim Stadyumu'nu 33. Bahar Şenliği'nde etkinlik kullanımına kapatması dolayısıyla, dün rektörlük önünde eyleme geçti. Rektörlüğün tüm engellemelerine rağmen ODTÜ öğrencilerinin direnişi sonuç verdi ve rektör tüm talepleri kabul etti. 33. Bahar Şenliği, Devrim Stadı'ndaki etkinliklerle gerçekleşecek.

GÜNCELLEME 14.20

Öğrenci ve kamuoyunun tepkisi ile sanatçıların ODTÜ’lülerle dayanışma açıklamalarının ardından geri adım atan Kök, bu akşam 17.00’da öğrencilerle yapacağı görüşmeyi öğlen 12.15’e çekti.

"Traktör burada, rektör nerede", "Şenlik ODTÜ'nün, ODTÜ bizimdir", "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz" sloganları atan öğrenciler, Kök’ün ayak oyunlarına rağmen yine rektörlük binası önünde kitlesel olarak bir araya geldi.

Kök’le görüşmeye giren öğrencilerin aktardığına göre Kök, şenliği kısıtlama çalışmalarına hala devam ederken; Bahar Şenliği için Devrim Stadyumu’nu bir günlüğüne verebileceğini söyleyerek öğrencilerin taleplerini yok saymaya devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

ODTÜ'nün atanmış rektörü Verşan Kök, maddi ve teknik yetersizlikler olduğunu öne sürerek, Uluslararası Bahar Şenlikleri'nin bu yıl yapılamayacağını duyurmuştu. Birçok sanatçı ise ücretsiz konser vereceklerini duyurarak ODTÜ'lülerin yanında yer almıştı.

ODTÜ Rektörü Kök, yaptığı bir açıklamada şenliklerin iptal edilme gerekçesi olarak, LGBTİ+, HDP, aşırı sol grupların talepleri kabul etmediğini öne sürmüştü.

DAHA FAZLA